Prima paginăSocial

Formarea cercetășească la Pildești, în timpul pandemiei

Formarea cercetășească la Pildești, în timpul pandemiei

Dimensiune text

Tinerii cercetași din Centrele Locale „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești, comuna Cordun, și ,,Murialdo into the wild” din Roman au avut oportunitatea de a participa la un curs de animație socio-educativă, ținut de formatori din Echipa Națională de Resurse Umane (ENRU) a Organizației Națională Cercetașii României (ONCR). Au fost invitați tineri din Sagna, gazdă fiind Liceul Tehnic „Sfântul Ioan de La Salle” din Pildești.

Timp de trei zile, între 7 și 9 mai, formatorii ne-au testat creativitatea și, totodată, ne-au ajutat să înțelegem mai multe despre importanța cadrului simbolic, lucrul în echipă, tipuri de jocuri, metode de a anima și multe alte lucruri.

Conținuturile au fost prezentate folosind elementele metodei scout, prin învățare experiențială și cu aplicarea imediată a noțiunilor teoretice.

Prin durata activităților stagiului au fost integrate principiile mișcării cercetășești, nelipsind momentele spirituale, cele de reflecție și de interiorizare a celor învățate.

,,A fost o experiență minunată pentru care sunt recunoscătoare. Am avut ocazia să mă distrez, să învăț lucruri noi pe care să le duc mai departe în centrul meu și să petrec timp cu persoane pline de voie bună”, a afirmat Alina Burcă, din cadrul Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildești.

,,Mi s-a părut o experiență nouă și specială; diferită de toate celelalte. Mi-au plăcut mult jocurile, activitățile și formatorii care s-au purtat frumos cu noi. Îmi voi aduce aminte cu drag de aceste zile, dar și de persoanele care au participat”, a spus Emanuel, din Sagna.

,,Un stagiu inedit pe care îl recomand tuturor voluntarilor care lucrează cu copii. O experiență de neuitat alături de oameni minunați”, afirmă Silviu, din cadrul Centrului Local ,,Murialdo into the wild” din Roman.

Mulțumim lui Dumnezeu, care ne-a dat această oportunitate de formare. Suntem foarte recunoscători pentru formatorii care au fost mereu la dispoziția noastră timp de trei zile. Deși nu ne-am putut vedea zâmbetele din cauza măștilor, le-am putut ghici în priviri și în atmosfera de bucurie care ne-a însoțit. Mulțumim celor care ne-au sponsorizat: Liceul la Salle și Cofetăria Boema din Pildești.

A consemnat Patrisia-Mădălina Antici
Cercetașii României – Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0