Prima paginăSocial

Elevi romașcani premiați la concursuri naționale de chimie

Elevi romașcani premiați la concursuri naționale de chimie

Dimensiune text

 

 

În perioada 8 – 11 iunie, s-a desfășurat la Constanța a IX-a ediție a Concursului Național de Chimie „Petru Poni”, organizat de ISJ Constanța și Ministerul Educației Naționale, adresat elevilor de liceu de la profil tehnologic. Anul acesta au participat 143 de elevi din 35 județe, cu performanțe deosebite în domeniul chimiei, care au  susținut o probă teoretică și una practică, fiecare desfășurându-se pe parcursul a trei ore.

Județul Neamț a participat cu un lot format din patru elevi selectați la etapa județeană a concursului, obținând rezultate foarte bune, trei mențiuni din partea Ministerului Educației Naționale: Emanuel-Iosif Ghiuzan, elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman (profesor coordonator Liliana Aniței), Daniel-Gabriel  Ciocan, elev în clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman (profesor coordonator Paula Leancă), și Laura-Cristina Petrișor, elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman (profesor coordonator Maria Rusu).

Citește și:   „Ziua de curățenie națională”: voluntarii au strâns 160 de saci de gunoaie de pe malul râului Moldova

În perioada 8 – 10 iunie, s-a desfășurat la București a XIV-a ediție a Concursului Național de Chimie „Raluca Ripan”, organizat de ISMB și Ministerul Educației Naționale, adresat elevilor din clasa a VII-a. Anul acesta au participat 149 de elevi din toată țara, care au susținut, timp de trei ore o probă teoretică și practică. Județul Neamț a participat cu un lot format din patru elevi selectați la etapa județeană a concursului, fiecare  obținând mențiune specială. Între aceștia s-a numărat Georgiana-Alecsia Fărcășel, elevă a Colegiului Naţional “Roman Vodă” – profesor coordonator Cristina Cobzaru.

„Felicitări, admirație și considerație pentru elevii, profesorii și  părinții implicați!”, au transmis reprezentanții ISJ Neamț.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0