HomeSocialEducatie

Directori de școli schimbați după evaluare

Colegiul Tehnic „Petru Poni” ar putea avea, de la 1 septembrie, un nou director.

Unii dintre directorii unităţilor de învăţământ din judeţ vor rămâne fără funcţie, la sfârşitul lunii august. Conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ a anunţat că schimbările vor fi puţine, dar nu a nominalizat şcolile propuse pe lista de schimbări şi nici numele vehiculate pentru a ocupa scaunul de director. „Niciun director din judeţ nu va fi schimbat pe criterii politice. Acolo unde vor fi schimbări, acestea vor fi hotărâte în urma evaluării activităţii din anul şcolar 2013 – 2014”, a precizat inspectorul şcolar general Viorel Stan, care a adăugat că în judeţul Neamţ sunt directori de şcoli şi din PSD, şi liberali, şi membri PDL.

Chiar dacă, oficial, nu se discută despre o listă a şcolilor unde vor fi operate modificări la vârf şi nici nu se cunosc numele noilor numiţi în funcţie, neoficial, numirile „se toacă mărunt” prin cancelarii. La Roman, singura şcoală vizată de schimbare este Colegiul Tehnic „Petru Poni”. După doi ani la conducerea instituţiei, profesoara Mioara Stoia ar urma să părăsească, de la 1 septembrie, funcţia de conducere. Neoficial, cele mai multe şanse de a deveni director le are profesoara Gabriela Mariana Dascălu, director adjunct la Colegiul Tehnic „Petru Poni” şi fost director al Grupului Școlar Industrial Construcţii de Maşini, până când această instituţie a fost absorbită de Colegiul Tehnic „Petru Poni”.

Vechi sau noi în funcţie, toţi directorii de şcoli din judeţ vor primi mandat în fruntea şcolii doar pentru un an de zile. Ultimul concurs pentru ocuparea funcţiei de director a avut loc în 2008.

Comentarii

WORDPRESS: 1