Deputatul USR Iulian Bulai caută soluții pentru dinamizarea vieții de seară în Roman

HomePolitica

Deputatul USR Iulian Bulai caută soluții pentru dinamizarea vieții de seară în Roman

 

Deputatul USR Iulian Bulai, în parteneriat cu o televiziune și un post radio, aparținând aceluiași trust local de presă, va organiza joi, 24 august, începând cu ora 18.00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Roman, o dezbatere publică la care sunt așteptați toți romașcanii interesați.

Intitulat „Dinamizarea vieții de seară în orașul Roman”, evenimentul urmărește dezbaterea unor prevederi din Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Ideea organizării acestei dezbateri publice a venit după ce jurnaliști locali și membri ai societății civile au reclamat numărul mic de locuri în care tinerii să poată petrece și după ora 22.00. Programul impus de Legea 61/1991 și amenzile pentru încălcarea lui sunt motive suficiente pentru ca antreprenorii să evite să investească în astfel de afaceri. De aceea, scopul principal al dezbaterii este acela de a găsi soluții care să ducă la modificarea actului normativ menționat referitor la programul în care se pot desfășura activități zgomotoase în apropierea imobilelor cu destinație de locuințe, precizează un comunicat al deputatului Iulian Bulai.

„Primesc des întrebări referitoare la lipsa unor locuri în care romașcanii să se distreze și, pentru care, merg și cheltuie bani în Iași sau Bacău. Vorbim despre romașcanii activi, care aleg să părăsească orașul și din acest motiv. Legea care stabilește programul în care se pot desfășura activități zgomotoase este depășită la unele articole și cred că ar trebui adusă la nevoile zilelor noastre. În cazul programului de noapte în care nu se pot produce zgomote, de la 22.00 la 08.00, nu se face diferențiere între persoanele fizice și cele juridice, aspect pe care îl consider eronat. În acest moment, inclusiv bătutul covoarelor în timpul zilei, între orele 13.00 și 14.00, ar putea fi subiect de reclamație, dacă citim ad litteram legea. Acum cam toate blocurile au termopane, nu mai există condițiile din 1991. Teoretic, nici copiii, în acest interval, nu se pot juca în parcurile sau în spațiile din apropierea locuințelor. De aceea intenționez să depun amendamente la această lege când va începe sesiunea parlamentară, dar pentru acest lucru am nevoie să dezbat aceste idei cu romașcanii și cu toți ceilalți cetățeni interesați”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 10
 • George 5 ani ago

  Si locatarii au dreptul la odihna. Muzica pana la 12 noaptea inseamna 5-6 ore de somn deci randament scazut a doua zi. Sunt destule scandaluri, urlete si ragete si asa, pana la 22.00.
  Avand in vedere structura populatiei din Roman masura limitarii programuluo este fff buna.
  Vedeti ce se intampla in zona strand unde locatarii nu se pot odihni decât in Post cand nu sunt nunti.

 • Bogdan 5 ani ago

  Ar fi bine ca pana la sesiunea parlamentara sa va mutati familia langa o astfel de terasa. Sa simtiti din plin si pe propria piele beneficiile vietii de noapte: sa nu poata adormi copilul, sa mergeti somnoros la munca (noi nu putem dormi la serviciu!), sa stricati linistea părinților. Poate nimeriti si cativa vecini galagiosi pe care nu veti reusi sa-i potoloti pentru ca legea e si asa proasta.
  Nu stiu cati jurnalisti si membri ai societatii civile vor galagie noaptea, dar cu siguranta sunt mult mai multi cei care isi doresc o viata linistita pentru familia lor.
  Legea ar trebui chiar inasprita avand in vedere evolutia societatii noastre.

 • Petru 5 ani ago

  Stau deasupra unui bar si nu sunt de acord cu propunerile.

 • Mai bine ati cauta solutii la muuuuuuuuulte alte probleme ,muuuuuuuuult mai necesare pentru comunitate !!! „VIATA DE NOAPTE” (…la care va referiti ) AR TREBUI INTERZISA !!!

 • Dle deputat, Romascanii parasesc orasul nu pentru ca restrictiile de zgomot ii liniteaza, ci pentru ca in Roman nu exista un cinematograf, nu exista un teatru profesionist, nu exista um mall, nu exista patinoar. In orasele in care se duc exista aceleasi restrictii privind nivelul de zgomot in intervalul orar 22-06.Nu veti intalni in orasele vecine in care „evadeaza”romascanii baruri ca in „groapa”in care sa urle muzica sambata-duminica si noaptea, cum era pana ieri-alataieri la noi. Sursele de zgomot de tipul baruri, restaurante cu petreceri nocturne, cluburi etc. trebuie scoase din zonele rezidentiale iar legea trebuie sa ramana asa cum este sau trebuie inasprita. Va pot sugera, dle Deputat, sa va mutati cu somnul in cateva locatii din oras in care o etnie paralela cu educatia si bunul simt se relaxeaza cu muzica si petrecere si mai vorbim dupa aia! Lasati problemele astea de doi bani si concentrati-va pe problemele esentiale ale tarii, care, din pacate, sunt destule. Daca nu le stiti, va sugerez eu cateva: infrastructura de transport la pamant, pensiile de rahat ale celor care au muncit 30-40 de ani vis-a-vis de pensiile mai mult sau mai putin nesimtite ale celor care au muncit 15-20 de ani in institutiile privilegiate ale Republicii Securiste Romania (apropo, nu v-am vazut pe dvs. sau partidul dvs. cu o reactie oficiala in aceasta problema!), neglijarea totala a batranilor in societate (care in 10 ani va deveni o problema nationala stringenta), rablele auto care circula pe sosele nestingherite (in rural, de multe ori neinmatriculate si politia nu le „vede”), politica asigurarilor de imobile si auto in Romania si… mai vreti?

 • Domnule deputat,
  Vreti sa va mutati interesul asupra unor demersuri mai importante pentru comunitatea noastra: lobby pentru cinematograf, faleza, drumul Roman-Suceava?
  Nu observati lipsa de educatie si disciplina din jurul dumneavoastra: in trafic, la terase, pe strada? Considerati ca o relaxare a legii ar prinde bine?
  Personal sunt pentru o inasprire a legii si sanctionarea aspra a celor care deranjeaza pe cei din jur: in bloc cu certuri si muzica, pe strada cu urlete si comportament salbatic, in trafic prin agresivitate

 • Marius 5 ani ago

  Bulai locuiește in Roman?

 • Bulai ar trebui să mobilizeze țiganii, ca si așa nu dorm noaptea!
  Să vezi atunci animație la buzunare, mașini și apartamente!
  Și multe pete de culoare!

 • Decat solutii pentru ,,dinamitarea ,,vietii de noapte in municipiul nostru,ar cauta solutii pentru crearea de locuri de munca,ptr. tineri,ar militata pentru siguranta cetateanului romascan pe strada si in propria casa,pentru marirea pensiilor la adevaratii pensionari.Nu cred ca romascanului,cei mai multi persoane in varsta,pensionari le trebuie zgomote,urlete si muzica data la maxim,pana la 2-3 noaptea.Am impresia ca ,,tinerelul,,asta userist nu stie nici cate urechi are,dar sa mai fie instare sa gandeasca nice solutii viabile,pozitive,pentru popoulataia Romanului!!!

 • Cum ar putea fi noaptea animație ,dar și liniște ? Organizînd MARȘURI ALE TĂCERII..