Deputatul Laurențiu Leoreanu, prezent la întâlnirea cu ministrul Apărării pe tema fragmentelor de drone căzute în România

HomePolitica

Deputatul Laurențiu Leoreanu, prezent la întâlnirea cu ministrul Apărării pe tema fragmentelor de drone căzute în România

Membrii comisiilor pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat și din Camera Deputaților au avut luni, 18 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale (MApN), o întâlnire cu ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, în urma invitației adresate conducerii celor două comisii, informează MApN. Din cadrul comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților face parte și deputatul PNL de Neamț Laurențiu Leoreanu, acesta fiind și președintele comisiei.

Tema principală a întâlnirii, la care au fost prezenți și șefi ai unor structuri centrale ale ministerului, a fost dedicată situației generate de identificarea pe teritoriul național a unor fragmente de drone similare celor folosite de forțele ruse, în contextul intensificării atacurilor Federației Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, în proximitatea României.

După briefingul de informare privind evoluțiile din mediul de securitate în regiunea Mării Negre, au fost prezentate aspecte preliminare ale expertizelor probelor ridicate din cele trei locuri din județul Tulcea în care au fost identificate fragmente de drone și măsurile luate de MApN pentru reducerea riscurilor asociate atacurilor ruse asupra porturilor ucrainene pentru zonele de pe teritoriul României aflate în imediata apropiere.

Reprezentanții partidelor parlamentare în comisiile de apărare au adresat întrebări ministrului Angel Tîlvăr cu privire la subiectul principal aflat în discuție, precum și pe alte teme de interes din sfera securității și apărării, aflate în competența Ministerului Apărării Naționale.

„Întâlnirile periodice pe care le avem, precum și consultările curente pe care le avem în alte diferite formate contribuie în mod direct la consolidarea politicii de apărare a României. Prin discuțiile pe care le purtăm în plenul comisiilor, prin schimbul permanent de opinii, prin informațiile pe care le punem permanent, cu toată deschiderea, la dispoziția Parlamentului, prin sprijinul pe care dumneavoastră, senatorii și deputații din comisiile de apărare, îl asigurați promovării agendei noastre legislative, demonstrăm că securitatea României reprezintă un obiectiv fără culoare politică, iar interesele noastre de a asigura românilor un climat de siguranță și normalitate, mai ales în acest mediu de securitate, sunt în convergență”, a declarat Angel Tîlvăr.

„Au fost atinse subiecte atât de ordin administrativ, cât și ancorate în realitatea tristă a conflictului de la graniță, cu impact asupra siguranței naționale, fiind un dialog bazat atât pe informații concrete, analize, dar si pe soluții implementabile la nivelul Ministerului Apărării Naționale, pe termen scurt, dar și pe termen lung. Astfel de ședințe de lucru comune ale executivului și legislativului, prin comisiile tutelare, sunt esențiale în consolidarea strategiilor de intervenție, mai ales în condițiile intensificării atacurilor Rusiei asupra porturilor din Ucraina, foarte aproape de teritoriul României. Au fost abordate, pe lângă punctele ce țin de domeniul securității și apărării naționale, aflate în competența ministerului, inclusiv subiecte legate de programele de înzestrare, dezvoltarea industriei militare românești, creșterea atractivității carierei militare, precum și despre agenda legislativă cu impact asupra activității MApN. Susțin și apreciez deschiderea ministerului de resort și consider că o bună colaborare cu Parlamentul este esențială, producând funcționalitate, operativitate și o bună dezvoltarea în acest domeniu”, a afirmat, în urma întâlnirii, deputatul Laurențiu Leoreanu.

 

Foto: MApN

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0