Prima paginăSocial

Curs de resuscitare pentru copiii cu dizabilităţi

Curs de resuscitare pentru copiii cu dizabilităţi

Dimensiune text

 

curs resuscitare copii dizabilitati ambulanta DGASPC 1Ediţia a doua a acţiunii comune a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ şi a Serviciului de Ambulanţă Neamţ „Fii erou – Salvează o viaţă” s-a desfăşurat joi, 4 august, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Copilului cu Dizabilităţi din Piatra Neamţ.

Activitatea a debutat la ora 11.00, cu explicaţiile medicului Dorice Albu, managerul Ambulanţei, despre importanţa acordării primului ajutor până la venirea echipajelor specializate. Ulterior a fost simulat un caz real: unei persoane i s-a făcut rău într-o piaţă aglomerată. Copiii au fost instruiţi cum să sune la 112, cum să degajeze căile respiratorii, cum să verifice pulsul şi respiraţia şi cum să facă masaj cardiac. După demonstraţia cadrelor medicale, copiii au făcut, la rândul lor, manevre de resuscitare pe manechine, cu toţii fiind extrem de interesaţi şi dornici să ajute. La finalul acţiunii, cei mici au fost invitaţi la o plimbare cu autosanitara, fiind simulată o intervenţie urgentă.

„Copiii au fost fascinaţi  de întreg procesul de acordare a primului ajutor, acest lucru cu siguranţă rămându-le în memorie pentru mult timp. Astfel de  acţiuni au rolul nu doar de a-i învăţa cum să reacţioneze în caz de nevoie, dar şi de a-i responsabiliza pe copii faţă de importanţa serviciilor de urgenţă, de a-i motiva să privească cu respect salvatorii. În plus, pot fi impulsionaţi să se informeze mai mult, să fie mai atenţi la cei din jur şi, de ce nu, chiar să îşi aleagă în viitor cariere în domeniul medical. Mulţumim Serviciului de Ambulanţă Neamţ pentru disponibilitatea de care au dat dovadă, ştiut fiind că timpul lor este atât de preţios”, a declarat Cristina Păvăluţă, directorul general al DGASPC Neamţ.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri în parcări nou amenajate în Roman

Reprezentanţii Ambulanţei s-au declarat încântaţi de interesul celor mici şi au fost impresionaţi de cât de receptivi au fost, mai ales că a fost vorba despre copii cu dizabilităţi. „Ne bucură foarte mult interesul crescut pentru învăţarea manevrelor de resuscitare şi este foarte important ca aceste noţiuni să fie căpătate la vârste cât mai fragede, pentru că, astfel, vom avea generaţii bine instruite şi empatice. Copiii cu dizabilităţi ne-au surprins pentru că ştiu foarte multe lucruri despre urgenţele medicale şi au fost neaşteptat de receptivi şi de atenţi. Acest lucru ne dă satisfacţia că munca noastră nu este în zadar şi oricând ne vom găsi timp pentru a-i învăţa pe cei mici să devină salvatori”, a spus medicul Dorice Albu, managerul Ambulanţei Neamţ. Acţiunea „Fii erou – Salvează o viaţă” a fost iniţiată în 2015, în urma unui parteneriat încheiat între DGASPC Neamţ şi Serviciul de Ambulanţă, cu scopul derulării periodice, în centrele rezidenţiale pentru copii, a unor cursuri de resuscitare şi prim ajutor. Anul trecut, au fost astfel de activităţi în centrele „Elena Doamna” şi „Ion Creangă” din Piatra Neamţ.

curs resuscitare copii dizabilitati ambulanta DGASPC 2

curs resuscitare copii dizabilitati ambulanta DGASPC 4

curs resuscitare copii dizabilitati ambulanta DGASPC 3

curs resuscitare copii dizabilitati ambulanta DGASPC 1

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0