Cum își setează afacerile locale publicul țintă?

HomeAdvertorial

Cum își setează afacerile locale publicul țintă?

Dacă dorești să demarezi o afacere și nu știi care este publicul țintă pe care ai putea miza, trebuie să treci prin etapa de identificare a acestuia. Este extrem de importantă identificarea acestuia, astfel încât să îți poți adapta în cel mai eficient mod posibil strategiile de marketing. În acest fel, vei ști cu cine poți vorbi, cum îți poți adapta mai bine site-ul sau cum te poți adresa clienților. În acest sens, identificarea clienților se poate face ținând cont de anumite aspecte și folosind anumite mijloace. Iată câteva informații esențiale despre aceste aspecte.

Ce trebuie să urmărești în identificarea publicului țintă 

Pentru a viza categoria de consumatori la care dorești să ajungă produsele sau serviciile afacerii tale, este important să te concentrezi pe câteva aspecte esențiale. Este vorba despre vârstă – sau categoria de vârstă a publicului țintă, despre nivelul de educație al acestuia, despre profesia pe care o are publicul vizat, despre situația familială a potențialilor cumpărători, despre gen, stare civilă, venit anual, hobby-uri, mod de achiziție – impulsiv sau grijuliu, despre cel mai bun moment de a-i contacta și altele asemenea.

Etape parcurse în vederea setării publicului țintă 

Pentru a-și seta publicul țintă, o afacere locală trebuie să urmeze câteva etape. Este vorba, înainte de toate, de analiza pieței, o analiză care trebuie să se realizeze în mod detaliat. Această etapă este urmată de definirea segmentelor de piață grupate în categorii specifice, apoi de selecționarea publicului țintă. În această etapă, este importantă focalizarea pe anumite segmente care sunt cele mai relevante în vederea promovării produselor și serviciilor pe care le oferi.

Urmează crearea profilului pe care îl are clientul ideal, apoi adaptarea strategiilor de marketing.

Dacă este nevoie, se pot realiza ajustări pe măsură ce este obținut feedback în acest sens, astfel încât afacerea să fie relevantă și adaptată nevoilor sau preferințelor pe care le au clienții.

KYC, o strategie utilă în definirea publicului țintă 

Deși mulți consideră că nu este direct legat de setarea publicului țintă al unei afaceri locale, conceptul de KYC meaning ar putea ajuta în acest sens, dat fiind că implică înțelegerea și cunoașterea clienților în mod profund. Acesta oferă informații detaliate inclusiv despre comportamentul de consum, despre preferințele sau despre nevoile pe care le au clienții, astfel că utilitatea sa în acest caz crește din ce în ce mai mult.

KYC poate fi util atât în definirea publicului țintă, cât și în dezvoltarea unor strategii de marketing adecvate în vederea atragerii de noi clienți sau creșterii loialității clienților deja existenți.