Cum a scăpat primarul Lucian Micu de vreo datorie față de prefectul George Lazăr

Cum a scăpat primarul Lucian Micu de vreo datorie față de prefectul George Lazăr

Dimensiune text

 

E de notorietate faptul că, în urmă cu patru ani, pe când era viceprimar, primarul Lucian Micu a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că a ocupat și o funcție de membru în Consiliul de Administrație (CA) de la Spitalul Roman. Nici nu mai contează că „sesizarea” ANI a fost făcută de o persoană moartă de mult timp, că așa-zisa „afacere” i-a adus fostului viceprimar colosala sumă de 500 de lei pe an, contează că nicio instanță din România nu a fost de partea lui. Dar norocul i-a surâs tot din litera legii. De data aceasta, aplicată fix cum a dorit ANI – cu votul consilierilor locali.

În urmă cu vreo două luni, Lucian Micu – de-acum primar pe final de prim mandat și intenționând să ceară votul romașcanilor pentru al doilea – a primit decizia finală că a fost incompatibil, iar opinia publică a așteptat o decizie a prefectului George Lazăr, care trebuia fie să-l destituie, fie să nu o facă – în acest a doilea caz neriscând decât o amendă administrativă, puțin mai mare decât „avuția” făcută de Lucian Micu în calitate de membru al CA la Spital. Până vineri, 26 iunie, George Lazăr nu luase vreo decizie, dar și-a asumat public că, până pe 1 iulie, va fi ori laie, ori bălaie.  Dar, a fost făcut scăpat de a-și murdări mâinile „cu sânge”, dar și de laurii pe care, eventual, i-ar fi primit pe fotografia de bun, corect și drept politician.

Pe scurt, ANI a solicitat Consiliului Local (CL) Roman să-l destituie pe Lucian Micu din funcția de viceprimar. Deci, tot CL Roman trebuia să decidă dacă fapta s-a prescris – cu un termen de trei ani de producerea ei. Și, în ședința de CL de vineri, 26 iunie, toți aleșii locali, și liberali, și social-democrați, au votat în unanimitate că ceea ce a fost odată – a fost, iar primarul Lucian Micu primar rămâne. Pentru cei care doresc să aprofundeze speța dezbătută în ședință, o pot face accesând următoarea adresă: https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2020/06/012-prescriere-incompatibiliate-primar-SUPL-6.pdf .

Consilierii locali romașcani au răspuns întocmai solicitării cerute de ANI – să-l dea jos pe viceprimarul Lucian Micu, care acum este primar, și i-au luat și o piatră de pe inimă prefectului George Lazăr, care-și poate vedea în continuare de bătălia pe care o poartă cu alt conducător de instituție – președintele Consiliului Județean Neamț. Doar că, de data aceasta, balanța de forțe este clar alta, ca-n justiție.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Roa o lună

  Acest om merita tot respectul cetatenilor. Din ultima urbe, Romanul a ajuns un oras de top iar meritul ii apartine in totalitate.
  Mult succes in urmatorul mandat!

  • MARIUS o lună

   total eronat, meritul ii apartine DOAR d-lui Leoreanu, Lucian Micu nu a facut nimic de cand e primar, RUSINE PENTRU LIPSA DE RESPONSABILITATE!!!

 • MIHALACHE ION o lună

  MERITUL II REVINE FOSTULUI PRIMAR DL LEOREANU ACEST DOMN PRIMAR NU FACE DECIT CEEA CE A RAMAS DE LA LEOREANU

 • Niki o lună

  Ce a făcut, Roa, da ne niște exemple ca eu nu vad nimic. Aroganta și atât!