Consultare publică pe tema impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024

HomeSocial

Consultare publică pe tema impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024

Primăria municipiului Roman a publicat, pe site-ul instituției, documentele privind inițierea dezbaterii publice cu privire la stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024.  Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate, cu privire la acest proiect pot fi depuse până la data de 25.10.2023 la Biroul Unic din cadrul Primăriei Municipiului Roman sau pe adresa de mail: ditl@primariaroman.ro.

Principalele modificări la proiect vizează taxele pentru vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri. ”Astfel, pentru vehiculele de marfă cu masa autorizată egală sau mai mare de 12 tone, prevăzute în Codul Fiscal la art. 470, alin. (5) și (6), se acordă competența autorităților locale să actualizeze impozitul pentru vehicule în funcție de rata de schimb a monedei euro în vigoare în prima zi lucrătoare a lunii octombrie a fiecărui an și publicată în Jurnalul Uniunii Europene și de nivelurile minime prevăzute în Directiva 1999/62/CE de aplicare la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri. Cursul de schimb a monedei euro și nivelurile minime, exprimate în euro, prevăzute în Directiva 1999/62/CE de aplicare la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri se comunică pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Pagină 2 din 2 Administrației. Rata de schimb a monedei euro publicată pe site-ul oficial al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației este 4,9735 lei, conform Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, publicat la 2 octombrie 2023”, se arată în documentul scos în dezbatere publică de către administrația publică.

Întreg proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2024 poate fi consultat la următoarea adresă: https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2023/10/HCL-PT-MODIFICARE-HCL-2023-PRIVIND-STABILIREA-IMPOZITELOR-SI-TAXELOR-LOCALE-PENTRU-ANUL-2024.pdf.

Comentarii

WORDPRESS: 0