Prima paginăSocial

Consiliul Județean vrea să preia Artera ocolitoare Est pentru reabilitare

Consiliul Județean vrea să preia Artera ocolitoare Est pentru reabilitare

Dimensiune text

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, aflat luni, 2 martie, într-o vizită de lucru la două dintre proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din zona Roman, a afirmat că dorește ca instituția pe care o conduce să preia în administrare Artera ocolitoare Est a municipiului Roman, pentru reabilitare.

„Îi invit să facă o hotărâre de Consiliu Local și să o predea Consiliului Județean Neamț, iar eu mă angajez în fața romașcanilor că, în termen de o lună de zile după ce am primit-o, voi reabilita centura Romanului”, a afirmat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

În acest moment, administrația locală se află în proces cu constructorul Arterei ocolitoare Est, proces în cadrul căruia va fi efectuată și o expertiză care să stabilească dacă problemele sunt cazate de sol sau dacă lucrarea a fost executată defectuos. Președintele CJ afirmă că acest proces nu va împiedica transmiterea Arterei ocolitoare Est a Romanului în administrarea instituției județene, pentru reabilitare: „Procesul de pe rol are treabă cu administrația romașcană, dar ei pot da în administrarea județului centura Romanului și eu mă angajez să o reabilitez în termen de o lună”.

Măsura este susținută și de parlamentarii PSD de Roman, senatorul Dan Manoliu și deputatul Alexandru Rotaru: „Este necesar să găsim soluții în primul rând pentru problemele de acasă, de la noi din Municipiu, să punem mai mult accent pe interesul cetățeanului decât pe interesele proprii. Este timpul ca această centură ocolitoare, o investiție importantă pentru Roman, să fie reabilitată așa cum trebuie și este necesar. Drept urmare, grupul consilierilor locali ai PSD din Consiliul Local al municipiului Roman se angajează să inițieze un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care Primăria Roman să cedeze Ocolitoarea Est către CJ Neamț, astfel încât să beneficieze de reabilitarea de care are nevoie de atâta timp”.

Citește și:   Începe depunerea cererilor pentru „Bani de liceu”

Reacția primarului Lucian Micu la această propunere nu a întârziat să apară. „Am fost plăcut surprins să aflu, din presă, că președintele Consiliului Județean vrea și poate să repare Artera Roman Est, astfel încât vineri am convocat deja o ședință de Consiliu Local pentru a da în administrarea Consiliului Județean drumul, așa cum am făcut anul trecut și cu strada Mihai Viteazul. Noi am dat în judecată constructorul ocolitoarei și așteptăm ca instanța să decidă dacă acesta trebuie să o refacă pe cheltuiala sa sau nu are nicio culpă. Vestea că, acum, Consiliul Județean vrea să rezolve, chiar într-un termen asumat de o lună, problema traficului de pe o arteră ce traversează terenurile a trei localități din județ este extraordinar de bună pentru toate comunitățile județului nostru, dar și din județele limitrofe. Sper ca lucrările să înceapă cât mai repede, iar șoferii să aprecieze calitatea drumului la finalizarea investiției și mult timp după «tăierea panglicii». E extraordinar când facem echipă pentru binele comunităților și mai ales că putem lăsa ceva în urmă din funcțiile pe care, vremelnic, le ocupăm”, a precizat primarul Lucian Micu.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0