Prima paginăSocial

Cinematograf pentru romaşcani: Centrul multicultural „Unirea”

Cinematograf pentru romaşcani: Centrul multicultural „Unirea”

Dimensiune text

 

Construit în urmă cu mai bine de 40 de ani, cinematograful „Unirea” nu mai corespunde nevoilor actuale. Primăria municipiului Roman, condusă de primarul Lucian Micu, a decis demararea unui proiect de modernizare a întregului edificiu, proiect care, odată finalizat, va oferi romașcanilor o alternativă reală de petrecere a timpului liber, dar și un cinematograf mult așteptat de iubitori filmului, care nu sunt deloc puțini în Roman.

Noul centru va avea trei săli de evenimente, dintre care cea mai mare, de 200 de locuri, va fi dotată cu ecran și instalație de proiecție, inclusiv pentru producțiile realizate 3D, iar dispunerea scaunelor va fi una eliptică, pentru o cât mai bună vizionare. Apoi, alte două săli, de câte 50 de locuri, fiecare, vor servi la expoziții, simpozioane, lansări de carte etc.

Modernizarea întregului centru presupune și lucrări de modernizare a fațadei, creșterea eficienței energetice a întregii clădiri, refacerea acoperișului, dar și introducerea unui sistem de iluminat exterior și a unei instalații de ventilație modernă.

 

(P)

Nota redacției: Conform regulilor Ziarului de Roman şi în baza contractului cu această formaţiune politică, la acest articol vor fi acceptate spre publicare comentariile.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Felicitari pentru punerea pe hartie a inca unui proiect pentru orasul Roman, sper in realizarea lui la un standard ridicat si profesional fara implicari „politice”. Tare frumos ar fi daca orasul Roman ar veni si in ajutorul companiilor mici si mijlocii din oras astfel incat sa existe o licitatie si pentru materialele necesare constuirii, astfel incat odata terminat proiectul pe baza listei de necesitati se publica oficial, fiecare „”i.m.m.” insiruie produsele pe care le poate distribui, luandu-si si angajamentul ca poate face livrarea materialelor in timpul necesar in caz contrar poate primi sanctiuni, preturile oferite de fiecare sa fie confidentiale si castiga cel care ofera cel mai bun raport calitate-pret, nu stiu daca exista un cadru legal si pentru aceasta dar…. cred ca trebuie oferita o sansa fiecaruia sa isi aduca aportul intr-o lucrare printr-o modalitate legala, altfel… extremele in societate vor fi tot mai mari… cum de altfel se si vede, cei care au castigat ani la rand lucrari cu „statul”… detin monopolul, iar noi ceilalti care lucram la un nivel mai mic avem sanse aproape inexistente de dezvoltare.
  P.S.: Un pic amuzant, in pozele prezentate, inca din faza de proiectare exista probleme cu apa pe acoperis… se pare ca in astfel de probleme are si proiectantul vina lui :))

 • PAUMARD 3 ani

  Un proiect foarte simpatic pe hartie. Cei care au gandit acest proiect nu au luat in seama progresul si faptul ca in oras s-a deschis un mall si ca acesta va avea un cinematograf asadar concurenta va fi importanta. Imi vine sa rad cand vad ca au pus in parcare, copaci intre masini pierzand astefel un numar mare de locuri de parcare. Nici macar nu s-au gandit ca la 300 de locuri de cinema ar trebui sa aiba macar 200 locuri de parcare caci altfel nu vine mare lume la cinema daca nu este loc de parcare disponibil.
  Din punct de vedere statistic, oamenii merg mai mult iarna la cinematograf decat vara si se deplaseaza in autoturism. Vai de mama lui de cinema daca n-are decat vreo 30 locuri de parcare. In plus prin amplasarea lui intre blocuri, garaje si parcari este absolut aberant sa faci un cinema acolo. Poate vor face locurile cu plata, ca sa mai scoata si primaria niste bani.
  Oameni buni, prin faptul ca in centrul orasului ati pus parcarea cu plata nu faceti decat sa ruinati comerciantii si fatada orasului. Toata lumea va merge la mall unde parcarea e gratuita si au toate magazinele unul langa altul la caldura iarna si la racoare vara.
  Treziti-va la realitate si ganditi pe termen lung, nu va mai ganditi la castigurile voastre personale.

 • Radu Catalin 3 ani

  era doar un proiect de campanie electorala..