Luni, 20 noiembrie, autoritățile locale au anunțat artiștii care vor concerta la Roman de Revelion, în tradiționalul spectacol care va avea loc în centrul orașului, în Piața „Roman Vodă”. Manifestarea organizată pentru romașcani la trecerea dintre ani va include concerte de muzică populară și ușoară, susținute de trei artiști, dar și un foc de artificii.
Anunțul a fost făcut de primarul Lucian Micu, în conferința de presă săptămânală de luni. „Așa cum am promis mai demult, am preferat să nu facem prea multe spectacole, să facem doar unul singur, în noaptea de Revelion, dar să aducem artiști de renume și care să bucure romașcanii cu prezența lor. În acest an ne propunem ca spectacolul de Revelion să înceapă în jurul orelor 22, un spectacol de muzică populară, al cărui cap de afiș va fi Margareta Clipa și, ulterior, va intra pe scena What’s UP, iar după focul de artificii, Ruby. Credem noi că sunt artiști cunoscuți la nivel național, sunt pe gustul romașcanilor și cred eu că pot satisface toate gusturile celor care vor veni în Piața «Roman Vodă», acolo unde vom desfășura acest concert”, a afirmat primarul Lucian Micu.
Acesta a mai precizat că reprezentanții Primăriei s-au lovit în acest an de o problemă în ceea ce privește contractarea artiștilor pentru spectacolul de Revelion, care au preferat să încheie încă din vară angajamente pentru locații din Capitală sau pentru mari lanțuri hoteliere, pe sume mai generoase decât poate să ofere municipalitatea din Roman.
„O problemă deosebită în acest an o reprezintă faptul că mai multe formații de muzică deja din luna august au semnat contracte cu lanțurile hoteliere și pe sume destul de generoase. Așa cum știți, în noaptea de Revelion tarifele practic se dublează. Sunt foarte multe trupe care și-au luat deja angajamente și, mai mult decât atât, la nivelul Bucureștiului se vor organiza revelioane în toate cele șase sectoare, plus Primăria generală va organiza un revelion, practic vorbim de șapte spectacole. Artiștii din București vor prefera să cânte în Capitală și să se plimbe între cele șapte spectacole. Însă cred eu că, prin ceea ce am reușit să aducem, putem avea o seară de Revelion la trecerea dintre ani cât mai frumoasă și să ne bucurăm împreună de acest spectacol și de focul de artificii”, a mai declarat primarul Lucian Micu.
Comentarii
….Mai bine ati renunta la organizarea revelionului in aer liber …!!!
…chemati, sau mai bine spus, invitati artisti adevarati care fac muzica de calitate. lasati-i pe astia sa ajunga pe la barlad, tg. frumos,podul iloaiei si alte asemenea localitati. s-au saturat romascanii de pseudo-artistii astia!
paine si circ ,va trebui schimbata reteta prietene ,te dai baiat destept si esti dovada esti primarele ,fa si tu o chestie desteapta fata de toti colegii tai ,cu banii dati pe pseudo artistii astia mai degraba ,contractezi un dj care cu siguranta iti va pune o muzica calitativa chiar pe toate gusturile si cu banisorii ramasi incinge gratarele si desfa sampaniile la toti romascanii prezenti in piata si decat artificii scoate o autorizatie isu si fa o vatra,langa statuie si incinge un foc mare de busteni si sa invartim hora si sarba in jurul lui ,iti garantez ca ne vom simti mai aproape uni de alti si poate uni chiar te-ar aprecia cu mult pt asta ,artificii au cam vazut toti ,lalaitori de toata mana ne-am saturat ,fa si tu ceva real in spiritul dacic din care ne tragem majoritatea ,prea se occidentalizeaza si americanizeaza toate ,si cam da pe afara deja ,hai la multi ani de pe acum ca eu nu vin in piata sa tremur de frig si sa ma lovesc de betivi cu sticla in mana sau tigani galagiosi si porcosi in limbaj ,cand ma plimb pe acolo in speranta revederii cu vreun cunoscut ,mai bine stau acasa la mine si fac un foc pe cinste si frigun carlan asta fac anul asta ,hai pa!!!!
Hora, cel putin dupa cum o arata numele, este greceasca, iar sarba, sarbeasca. Pentru a fi cu adevarat in „spiritul dacic” si pentru a ne simti mai aproape „uni de alti”, o doina, cantata din fluier, ar fi cea mai potrivita si mai ales, una de jale. Asta pentru ca atat doina, cat si fluierul ne vin de la daci si s-au pastrat cu acelasi sens si in limba albaneza, singura limba inrudita cu aceea a dacilor care a supravietuit pana in zilele noastre. De occidentalizat ne tot occidentalizam, cu rezultate contradictorii, cel putin de pe la 1840, de pe vremea generatiei lui Vasile Alecsandri, Mihail Kogalniceanu, Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Balcescu si atatia altii. De bolsevizat, ne-am bolsevizat aproape vreo jumatate de secol, de la Ana Pauker inainte. De americanizat, ne americanizam, ca toata lumea de altfel, de la jeansi incoace. Dar ce-ar fi ca, in „spirit dacic”, sa incercam sa ne albanizam ?