Prima paginăReligie

Cercetașii din Pildești au adus în țară Lumina Păcii de la Betleem

Cercetașii din Pildești au adus în țară Lumina Păcii de la Betleem

Dimensiune text

 

 

Lumina Păcii de la Betleem este un proiect al cercetaşilor, prin care, în preajma Crăciunului, se transmite lumii întregi un mesaj de pace, ce ne îndeamnă la nonviolenţă în acţiunile şi trăirile noastre, atât în relaţia cu cei din jurul nostru, cât şi cu noi înşine.

Principalul eveniment al acestui proiect îl reprezintă ceremonia anuală din Austria, o ceremonie religioasă ecumenică, la care participă peste 2.000 de cercetaşi din toată Europa şi Statele Unite ale Americii, de mai multe confesiuni, atât catolici, cât şi protestanţi, anglicani sau ortodocşi, precum şi clerici, reprezentanţi ai diferitelor culte religioase. În acest an, în Linz, evenimentul a avut loc pe data de 16 decembrie 2018, unde fiecare țară a avut trei protagoniști care au preluat lumina, au ținut steagul ţării și au înălțat o intenție cu privire la pace.

La acest eveniment au participat 21 de cercetaşi din Moldova, printre care şi Diana Mîrț și Alexandra Mărtinaș, reprezentate ale Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti.

Ajunsă în România, lumina va fi distribuită în Moldova, sâmbătă, 22 decembrie, în cadrul unei ceremonii, prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, la catedrala „Sfânta Fecioară Maria Regină” din Iași, la ora 11:00. În aceeași zi, Lumina Păcii va fi împărţită şi în satul Pildești, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 17:00. Totodată, ulterior, cercetașii din Pildești vor vizita satele învecinate pentru a oferi mai multor persoane acest simbol, împreună cu mesajul său specific.

A consemnat Diana Mîrț,
Cercetașii României – Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0