Prima paginăSocial

Cercetaşii din Pildeşti au sărbătorit Ziua Naturii

Cercetaşii din Pildeşti au sărbătorit Ziua Naturii

Dimensiune text

 

 

Una dintre legile cercetașilor spune că aceștia iubesc și ocrotesc natura. Tocmai pentru a o pune cât mai bine în practică, noi, membrii Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti, sărbătorim, în fiecare an, Ziua Naturii.

Această zi presupune o serie de activități specific adaptate fiecărei ramuri de vârstă, prin care ne implicăm activ în comunitate, combatem și soluționăm o anumită problemă, dar ne și amintim de importanța pe care o are natura în tot ceea ce facem. Este o zi specială, în primul rând pentru că reușește să îi adune pe toți membrii centrului la un loc. În al doilea rând, este o activitate importantă pentru că, prin intermediul ei, cercetașii, de la cei mai mici până la cei mai mari, participă la activități cu grad diferit de dificultate și au ocazia să experimenteze din plin munca în echipă, colaborarea, dar să se și simtă cu adevărat implicați în comunitatea din care fac parte.

Anul acesta, am sărbătorit Ziua Naturii pe 4 mai, cu multă energie și entuziasm, dar și cu rezultate vizibile la finalul zilei.

Lupișorii (cercetașii cu vârsta cuprinsă între 7 – 11 ani), ajutați de exploratori (15 – 18 ani), au ecologizat zona de imaș din Pildești. Au adunat deșeurile în zeci de saci, iar alături de oboseală, s-au bucurat de locul frumos care a rămas în urma lor. Temerarii (11 – 14 ani), tot ajutați de exploratori, au pornit la drum, dornici să nu lase niciun copac nevăruit pe drumul dintre Pildești și Simionești. Pe tot parcursul activității, liderii au fost prezenți și i-au îndrumat pe toți participanții, ca totul să iasă conform obiectivelor.

Înainte de a începe munca propriu-zisă, am participant la un moment spiritual, în care am conștientizat mai bine ce înseamnă natura din jurul nostru. Ca gest simbolic, am plantat un tei în curtea Casei „La Salle”, sediul centrului nostru, pe care abia așteptăm să îl vedem crescând.

În final, ne bucurăm că am reușit să organizăm o activitate educativă, care, an de an, reușește să mobilizeze în jurul ei aproape toți membrii centrului nostru local. Am îmbinat utilul cu plăcutul, iar rezultatul a fost pe măsură. Aducem mulţumire Primăriei Cordun pentru sprijinul acordat.

A consemnat Diana Mîrţ,
Cercetașii României – Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0