Prima paginăActualitateRoman

Cercetări penale după căderea unui copil în groapa de pe Republicii

Dimensiune text

Un copil a căzut cu bicicleta într-o groapă făcută de o firmă de construcţii. Părinţii cer sprijin romașcanilor pentru a afla cum s-a întâmplat accidentul.

Părinţii copilului de 16 ani care a căzut într-o groapă de pe bulevardul Republicii solicită ajutorul romaşcanilor pentru a afla adevărul cu privire la ceea ce s-a întâmplat în seara de 9 iulie. „Am înţeles că au fost persoane care au oprit atunci maşina şi au fotografiat sau au filmat ceea ce s-a întâmplat. Ne dorim să ştim adevărul şi îi rugăm pe cei care deţin informaţii sau au imagini să ne contacteze prin intermediul Ziarului de Roman. Merităm să ştim adevărul. Copilul nostru a stat internat în Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi trei săptămâni, cu multiple traumatisme şi fracturi. Dintre toate rănile provocate de acest accident, cea mai periculoasă a fost fractura craniană frontală. Situaţia a evoluat pozitiv, dar suferinţa lui nu s-a terminat”, a afirmat mama copilului.

Reamintim faptul că, pe 9 iulie, în jurul orei 22.20, Poliţia municipiului Roman a fost sesizată de Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Roman despre faptul că a fost adusă de o ambulanţă o persoană de 16 ani, căzută de pe bicicletă. Adolescentul circula pe bulevardul Republicii şi, ajuns la intersecţia cu strada Primăverii, din cauza ploii torenţiale, nu a observat o groapă aflată pe sensul său de mers şi a căzut cu bicicleta în aceasta, de la o diferenţă de nivel de 2,30 metri. În zonă se efectuau lucrări pentru modernizarea reţelei de apă.

După accident, poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public. Miercuri, mama copilului s-a prezentat la Poliţie şi a depus plângere penală – în numele minorului – împotriva reprezentanţilor societăţii care executa lucrările în zonă.

Poliţiştii vor trebui să stabilească dacă zona era semnalizată corespunzător la momentul accidentului. Cert este faptul că în acel perimetru au fost probleme de semnalizare şi de organizare a şantierului cu mai multe zile înainte de eveniment, autorităţile locale fiind nemulţumite de acest aspect.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0