Prima paginăEconomie

[FOTO] Centrul comercial „Roman Value Centre” se deschide în luna noiembrie

[FOTO] Centrul comercial „Roman Value Centre” se deschide în luna noiembrie

Dimensiune text

 

 

Centrul comercial „Roman Value Centre”, aflat în construcție pe strada Mihai Viteazu, în zona autogării, urmează a fi deschis în ultimul trimestru al acestui an. Centrul comercial de la Roman este dezvoltat companiile private de investiții Prime Kapital și MAS REI – MAS Real Estate Inc., care mai au proiecte asemănătoare în curs în Iași, Pitești, Târgoviște, Baia Mare, Balotești, Ploiești și Focșani.

„Vom avea peste 70 de magazine, printre care Carrefour, Altex, Jysk, CCC, Hervis, Deichmann, Pepco, KFC, Dabo Doner, Benvenuti, Vodafone, Cador, Inmedio, Banca Transilvania, iar deschiderea se va face în data de 8 noiembrie”, a afirmat Dragoș Stancu, Leasing Asset Management în cadrul Prime Kapital România.

Din cei 20.000 de metri pătrați ai complexului, 6.500 vor fi ocupați de un hypermarket operat de Carrefour, 3.500 de galerii comerciale, iar 10.000 de o amenajare de tip „strip mall” – un spaţiu comercial localizat în aer liber, unde magazinele sunt aranjate în linie, cu un trotuar în faţă. Centrul comercial de la Roman se va adresa către circa 160.000 de potențiali clienți, din zona aflată la distanță de 30 de minute de condus de municipiul Roman, arată proiectul Prime Kapital România transmis Ziarului de Roman.

Pentru facilitarea accesului auto, din strada Mihai Viteazu este propusă amenajarea unui sens giratoriu care să direcționeze și să fluidizeze traficul, pentru a nu se crea blocaje. În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de pe 21 august se află un proiect de hotărâre pentru aprobarea transmiterii în folosință a unui teren către investitorul în centrul comercial de la Roman, în scopul realizării din fonduri proprii ale acestuia a investiției „Amenajare acces prin intersecție cu sens giratoriu în strada Mihai Viteazu și pilon publicitar, pentru obiectivul Retail Park Roman”.

„Deoarece investiția este integral a unei firme private, se impune atribuirea în folosința acesteia a terenului în cauză, pe durata execuției lucrărilor, apreciată la un an, astfel încât să se poată emite autorizația de construire în deplină legalitate. La finalizarea lucrărilor, aceasta va trece în proprietate publică, inclusiv terenurilor pe care s-au realizat. Ținând cont că amenajarea în cauză va contribui și la fluidizarea traficului de pe artera ocolitoare într-o zonă sensibilă din punct de vedere al vizibilității, consider demersul de față benefic pentru municipiu”, precizează expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali în ședința de marțea viitoare.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0