Prima paginăSanatate

Centru de vaccinare de tip „drive-through” la Roman Value Centre, începând de sâmbătă

Centru de vaccinare de tip „drive-through” la Roman Value Centre, începând de sâmbătă

Dimensiune text

Începând de sâmbătă, 15 mai, romașcanii se pot vaccina împotriva COVID-19, doar în baza buletinului, la centrul de vaccinare de tip „drive-through”, care urmează să fie deschis ca urnare a unui parteneriat încheiat între administrația publică locală și investitorul Roman Value Centre.

Decizia cu privire la înființarea acestui centru a fost luată în ședința de Consiliu Local de marți, 11 mai, la care au fost prezenți toți consilierii, cu excepția lui Dragoș Barcă (Pro-România), iar proiectul a fost votat cu unanimitate. Centrul de vaccinare de tip „drive-through” se va amenaja în parcarea centrului comercial Roman Value Centre, în aceeași zonă unde a funcționat, pe timpul iernii, patinoarul.

„Centrul de vaccinare de tip drive-through va fi dotat cu echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, respectiv: echipele vaccinatoare – cel puțin patru, formate din doi asistenți medicali și cel puțin doi medici la patru echipe vaccinatoare; punctul de triaj medical – cel puțin patru puncte cu câte un asistent medical și cel puțin un medic coordonator; punctul de registratură – cel puțin două puncte cu câte un registrator; punctul de așteptare post-vaccinare – echipa medicală coordonată de cel puțin un medic pentru patru echipe vaccinatoare; echipa pentru protecție și îndrumare/orientare: jandarmi, poliție locală, poliție, personal al Ministerului Apărării Naționale, dimensionate la capacitatea de procesare a centrului de vaccinare; echipa de suport logistic formată din personal al unităților aflate în subordinea și coordonarea Ministerului Sănătătii, Ministerului Apărării Naționale. Societatea P.K. Indigo va pune la dispoziție suprafața de teren pe care este amenajată parcarea Centrului Comercial Roman Value Centre și va asigura cheltuielile legate de utilităţi, cablări și branşamente, iar municipiul Roman va pune la dispoziție echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 și va asigura personalul specializat”, se arată în proiectul aprobat de consilierii locali.

Citește și:   96.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț

Conform primarului Leonard Achiriloaei, la solicitarea reprezentanților Instituției Prefectului și celor de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, centrul de vaccinare trebuie să devină funcțional începând de sâmbătă, 15 mai. Cei interesați trebuie să știe faptul că la acest centru se pot vaccina cu vaccinul produs de Pfizer. Centrul va fi funcțional doar în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9.00 – 21.00.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0