HomeRural

Caravană pentru înnoirea actelor de identitate

Reprezentanții Evidenței Persoanelor s-au deplasat în comunele Botești, Tămășeni și Ion Creangă, preluând sute de solicitări de preschimbare a actelor de identitate. Campania va continua la Valea Ursului, Făurei și Boghicea. Romașcanii pot obține cărți de identitate provizorii pentru a putea vota pe 9 decembrie.

 

 

La solicitarea primăriilor, reprezentanții Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) se deplasează în comunele din jurul Romanului pentru a prelua cereri pentru eliberarea actelor de identitate, precum și imaginile necesare realizării acestor acte. În ultimele zile, salariații din cadrul SPCLEP s-au deplasat în comunele Ion Creangă, Botești și Tămășeni, realizând sute de acte de identitate noi locuitorilor din aceste zone.

„În această perioadă, am înregistrat mai multe solicitări din mediul rural privind preschimbarea actelor de identitate. Ne-am deplasat la Botești, Tămășeni și Ion Creangă cu acest scop, onorând aproximativ 200 de solicitări, și urmează ca vineri, 23 noiembrie, să mergem la Valea Ursului, iar luni, 26 noiembrie – la Făurei, pentru a prelua cererile pentru eliberarea actelor de identitate, precum și imaginile necesare. Tot săptămâna viitoare, reprezentanții Primăriei Boghicea urmează să stabilească în ce zi ne vom deplasa și în această comună. Răspundem tuturor solicitărilor de acest gen, transmise de autoritățile locale din cele 27 de comune arondate. În perioada alegerilor parlamentare din 9 decembrie, SPCLEP Roman va elibera, la cerere, cărți de identitate provizorii persoanelor care vor solicita acest lucru, cu condiția ca solicitanții să prezinte fotografiile necesare realizării acestor acte”, a precizat Tatiana Coșnete, șef al SPCLEP Roman.

Persoanele care trebuie să-și schimbe cărțile de identitate se pot adresa SPCLEP Roman, prezentând un dosar cu următoarele documente: cererea pentru eliberarea actului de identitate (se poate obține de la sediul SPCLEP), actul de identitate și cartea de alegător, dacă este cazul, certificatul de naștere și certificatul de căsătorie, dacă este cazul, în original și copie, hotărârea de divorț, definitivă și irevocabilă, după caz, în original și copie, certificatul de deces al soțului/soției decedat/decedate, în cazul soțului supraviețuitor, în original și copie, certificatele de naștere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, în original și copie, documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu și, după caz, cel cu care se face dovada adresei de reședință, în original și copie, chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate și timbru fiscal sau chitanța reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru (se plătește la primărie, la Direcția de Taxe și Impozite).

[sam_ad id=”100″ codes=”true”]