Încă din anul 2013, elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman s-au alăturat voluntarilor din întreaga lume, în lupta împotriva actelor de violență, în cadrul campaniei „19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și adolescenților”. Și în acest an, în perioada 1 – 19 noiembrie, elevii și profesorii Colegiului și-au unit din nou eforturile, arătându-și dorința de a se opune acestor acte de violență, desfășurând, timp de 19 zile, activități de combatere și prevenire a acestor situații.
Profesorii care s-au implicat și s-au dedicat acestei campanii sunt: Ana-Maria Agape, Paraschiva Buciumanu, Roxana Vasiliu, Mihaela Levărdă, Crenguța Bura, Cristinica Sava, Mariana Cozma, Adriana Antoniu, Vasile Dima, Alexandra Ivanciu, Gabriela Guțu, Luminița Bîtîcă, Anda Murariu, Gabriela Niță, Cosmina Chirilă, Maricica Marilena Adăscăliței, Lidia Simion, Corina Stafie, Mihail Aruxandei, Magdalena Lefter, Anca Scorțescu, Mihaela Dana Rusu, Dorel Grădinaru, Carmen Grădinaru, Ina Manuela Dăscălița, Mihai Dăscălița, Crina Cărpușor, Mihaela Ciobanu, consilie școlar, Alina Elena Stan, secretara șefă, Elena-Manuela Ciolan.
Tema dezbătută și discutată în 2022 de către cadrele didactice și elevii liceului a fost ,,Prevenirea agresiunii”, în cadrul proiectului ,,Scut contra agresivității!”. În ziua de miercuri, 16 noiembrie, în sala de festivități a avut loc activitatea globală la nivelului colegiului, unde s-au sintetizat și prezentat toate activitățile realizate la clase. Astfel, cei mai buni elevi, reprezentanții claselor, membri ai Consiliului Școlar al Elevilor, au participat la o atractivă, educativă și foarte activă, cu o interacțiune maximă între elevii liceului, cu peste 90 de elevi, dar și între profesori și elevi. Un rol deosebit în desfășurarea manifestării l-au avut echipa de proiect formată din elevii clasei a XII-a A, care s-a preocupat de buna desfășurare și prezentare a acestui eveniment – prin elevii Alessio Bulai, Bianca Nicoleta Savu, Kamila Shunishkaliyeva, Andrei Agache și Eugen Mardare, care au realizat o interesantă prezentare PowerPoint a unui caz de agresiune, ce poate fi regăsit în orice școală -, activitate sub îndrumarea profesorului diriginte Carmen Grădinaru.
„Cel mai important moment al acestui proiect a fost când echipele de elevi din fiecare clasă și-au prezentat activitățile desfășurate, dar și feedback-ul concretizat prin realizări de desene, afișe, referate, poezii, dezbateri, prezentări PowerPoint. Am încheiat cea de-a IX-a ediție a acestei campanii cu gândul de a duce această luptă acerbă mai departe până la finalul ei, adică până în 2030, când obiectivul final, stabilit de Federația Internațională a Comunităților Educative și partenerii educaționali, va fi de zero cazuri de violențe”, a precizat profesor Carmen Grădinaru.
Comentarii