Bunurile donate de romașcani au ajuns la familiile necăjite din Gorun

HomeSocial

Bunurile donate de romașcani au ajuns la familiile necăjite din Gorun

 

ajutoare gorunPuțini nemțeni au auzit de satul Gorun, un cătun „uitat de lume” din comuna Oniceni, însă autoritățile locale romașcane s-au gândit că acestor oameni le-ar prinde bine bunurile de care cetățenii municipiului nu mai au avut nevoie și le-au donat.

Peste 50 de saci cu haine şi alte bunuri de primă necesitate au ajuns în satul Gorun, la copiii care aproape nu au de niciunele şi familiile nevoiaşe, anunță reprezentanții Primăriei Roman.

„Toate lucrurile au fost primite ca donaţie din partea romaşcanilor, prilej cu care le mulţumim pentru generozitate şi implicare! Cu ajutorul echipelor de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi cu sprijinul oferit de preotul Mihăiţă Popovici, de la Asociaţia «Iubire şi Speranţă», bunurile oferite de romaşcani au ajuns la cei care au mare nevoie de ele”, se arată în comunicatul Primăriei Roman.

Colecta de haine și alte bunuri a demarat la finele anului 2014, fiind inițial destinată pentru a ajuta locuitorii orașului Kameneţ-Podolski, din Ucraina, înfrățit cu Romanul, acolo unde, în acea perioadă, ajunseseră foarte multe persoane refugiate. Din păcate, autoritățile române nu au putut trimite transporturile cu ajutoare către Ucraina, iar acum s-a decis ca acestea să fie utilizate de locuitori ai comunelor din zona Romanului, care au nevoie și ei de sprijin.

Satul Gorun, din Oniceni, a purtat, până în 1964, numele Secătura.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0