Atleta Bianca Ghelber, premiată de Consiliul Local pentru performanța de la Olimpiada de la Tokyo

Home

Atleta Bianca Ghelber, premiată de Consiliul Local pentru performanța de la Olimpiada de la Tokyo

Atleta romașcană Bianca Ghelber, care a obținut săptămâna trecută locul al șaselea și cea mai bună performanță a carierei, în proba de aruncare a ciocanului, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost premiată miercuri, 11 august, de municipalitatea romașcană.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local de miercuri, 11 august, s-a aflat un proiect de hotărâre privind acordarea unor facilități. „În semn de prețuire și recunoștință pentru performanțele sale sportive, remarcându-se în mod special la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, aceasta fiind, prin performanțele obținute, o ambasadoare a sportului românesc și romașcan în lume, propun domnilor consilieri alocarea din bugetul local a sumei brute maxime de 10.000 lei, pentru premierea Cetățeanului de Onoare al Municipiului Roman, Bianca Florentina Ghelber (Perie), precum și acordarea accesului gratuit la toate bazele sportive, de recreere și agrement, aflate în proprietatea sau administrarea Municipiului Roman, Cetățeanului de Onoare al Municipiului Roman, Bianca Florentina Ghelber (Perie), precum și membrilor de familie ai acesteia, pe perioada mandatului actualului legislativ (pe lângă facilitățile acordate prin Statutul Municipiului Roman, la Capitolul XII, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 215 din data de 26.09.2019)”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre inițiat de primarul Leonard Achiriloaei, proiect care a fost aprobat în unanimitate de cei 16 consilieri locali prezenți.

Bianca a fost invitată la ședința de miercuri, a fost felicitată de consilierii locali și a primit din partea primarului Leonard Achiriloaei flori și însemnele municipiului Roman. „Vă mulțumesc din inimă că m-ați invitat. Sunt foarte mândră că sunt romașcană, nu reprezint doar România, reprezint Romanul în primul rând, pentru că sunt de aici, și vă mulțumesc din inimă pentru tot!”, a afirmat cu acest prilej Bianca Ghelber.

Multiplă campioană națională și fosta campioană mondială de juniori în proba de aruncare a ciocanului, Bianca Florentina Ghelber, în vârstă de 31 de ani, a obținut duminică, 1 august, prima sa calificare într-o finală a Jocurilor Olimpice. În finala probei, desfășurată marți, 3 august, Bianca Ghelber s-a clasat pe locul al șaselea, cu cea mai bună performanță a carierei, o aruncare de 74,18 metri. Performanța sa a fost cel mai bun rezultat al unei delegații române de atleți prezentă la Jocurile Olimpice din 2008 încoace și a constituit un impuls pentru a obține chiar o medalie olimpică la următoarea Olimpiadă, programată a se desfășura la Paris, în 2024, după cum a declarat Bianca Ghelber la întoarcerea în țară, într-un material realizat de clubul la care activează, CSA Steaua București, pe care îl puteți urmări în continuare:

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0