Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul Militar Județean Neamț, desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor, băieţi şi fete, pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ, pentru anul de învăţământ 2017 – 2018. Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.
La colegiile militare sunt disponibile 480 de locuri: Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc – 120 de locuri, Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza – 120 de locuri, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 120 de locuri, Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova – 120 de locuri. Se primesc candidaţi care fac dovada promovării evaluării/testelor naţionale sau care sunt în clasa a VIII-a şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este de 24 martie 2017.
La academiile militare, pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi, sunt disponibile 613 locuri: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 190 de locuri, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – 158 de locuri,
Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 65 de locuri, Academia Tehnică Militară Bucureşti – 150 de locuri, Institutul Medico-Militar Bucureşti şi Târgu Mureş – 50 locuri. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani, respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul anului 2017. Termenul limită de depunere a dosarului este de 14 aprilie 2017.
La şcolile postliceale militare, pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor, sunt disponibile 383 de locuri: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 191 de locuri, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc (Buzău) – 98 de locuri, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 94 de locuri. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul anului 2017, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 5 mai 2017.
Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea la sediul Biroului informare – recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Neamț în vederea stabilirii contactul iniţial; efectuarea unui examen medical la o clinică militară (cea mai apropiată fiind Spitalul Militar Iaşi); definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare – recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Neamț; susţinerea a doua teste aptitudinale, care sunt apreciate cu „Admis” sau „Respins” (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Câmpulung Moldovenesc; participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.
„Pentru candidaţii din judeţul Neamţ, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Centrului Militar Judeţean Neamţ, situat în strada Durăului nr. 9 din Piatra Neamț, zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0233-213 886 sau 0233-213 473, interioare 117/118, sau pe adresa de email: um02538@mapn.ro”, a afirmat comandantul Centrului Militar Județean Neamţ, locotenent-colonel Mihai Bălţătescu.
Comentarii