În ciuda votului negativ pe care reprezentanții municipiului Roman l-au dat la propunerea ADI Aqua Neamț de a scumpi apa, majoritatea a aprobat creșterea tarifului la serviciile de apă și canal prestate de compania ApaServ, operatorul regional din Neamț.
Șapte din toate unitățile administrative din județ, care au câte un reprezentant în ADI Aqua Neamț, printre care se numără Romanul, Piatra Neamț, Săvinești sau Alexandru cel Bun, au votat împotriva majorării tarifului, însă celelalte localități au aprobat modificarea de preț. În acest condiții, prețul apei fără TVA va crește de la 1 iulie de la 3,56 lei la 3,84 lei pe metrul cub, iar al serviciului de canalizare de la 3,04 lei la 3,50 lei pe metrul cub.
În tot acest timp, Romanul așteaptă de la ADI Aqua Neamț să stabilească în ce măsură și în ce condiții municipiul poate renunța la serviciile companiei ApaServ și, ulterior, să se alieze la ARSACIS și la operatorul regional din Iași ApaVital. Primele discuții dintre conducerea Primăriei municipiului Roman și ApaVital s-au purtat încă de la începutul anului, iar în luna martie o delegație de la Roman a vizitat compania ieșeană, discuțiile de preluare a serviciilor de apă și canal fiind făcute cu asumarea celor de la Iași de a-și oferi tot suportul tehnic și material pentru ca Romanul să se desprindă de ApaServ. Primarul Lucian Micu spune că principalele motive de a alege un alt operator țin de faptul că ApaVital are un tarif unic mult mai mic decât ApaServ și un management stabil și eficient.
Atât operatorul de apă ApaServ, cât și ApaVital operează cu preț unic la nivelul companiei, indiferent de zona în care-și oferă serviciile. ApaVital oferă serviciile de apă și canalizare la un tarif de 6,72 de lei pe metrul cub. Până când Romanul va afla care sunt condițiile de a renunța la serviciile ApaServ și a se muta la ApaVItal, romașcanii vor plăti de la 1 iulie tariful tocmai aprobat de ADI Aqua Neamț, de 7,34 lei.
Comentarii
S-au descurcat haiducii de la Apaserv, au dus de nas reprezentanții localităților mici si au rezolvat ecuația. Rezultatul, plătesc prostii , adică noi. Cred ca numarul voturilor ar trebui să țină cont de numărul de locuitori , adică Piatra si Roman votează împreună împotriva Si reprezinta 60% din consumatorii județului, dar verdictul e dat de Cracanatii din deal…si Aplecatii din vale…
Primăria Roman, rog miscare mai cu talent, schimbați odată partenerul, ca ne arde buzunarul…si acus vin alegerile…
Cine a scris articolul risca sa ramana corijent la artimetica. La Piatra si Roma pretul este de 7,34 lei FARA TVA, pe cand la Iasi pretul este de 6,72 lei CU TVA. Ca sa facem comparatia corecta eu zic sa ne referim la preturile platite de populatie, adica cele CU TVA. La Piatra si Roman, 8,35 lei, la Iasi 6,72. Diferenta este vizibila si mare rau
Povestea cu schimbarea Romanului la Apa vital Iasi este un praf in ochii romascanilor.Primaria Roman nici nu sa gandit ca aceasta initiativa va avea un rezultat satisfacator Daca se dorea cu adevarat se initia un proiect a CL.clar cu specificatia ca de la data de 1 august 2018 primaria municipiului Roman reziliaza contractul de concesiune a serviciului de apa si canalizare cu Apa serv Neamt si se trece la Apa Vital Iasi.Apa serv NEAMT va preda municipiului Roman toate activele proprirtar municipiul Roman
preluate in concesiune de catre Apa serv NEAMTSI SE VOR PREDA CATRE Apa vital iasi precum si toate lucrarilre cu fonduri europene catre Apa vital Iasi,Atentie fondurile europene nu sau acordat catre Apa serv Neamtci catre cetatenii municipiului Roman.
Va rog nu mai mintiti populatia ci apucativa de treaba si anuntati cetatenii saptaminal prin comunicat de presa ce sa rezplvat in saptamana respectiva si nu asteptati pastele cailor sa dati raspunsul STANDARDNOI -NU SE POATE=NOI AM VRUT.!!!!MINCIUNI!!!!!
Aceasta initiativa este o iluzie,intrucat apa serv va tine cu toate puterile aceasta organizare si va fi sustinuta si de multi oameni politici.pentruca nu vor fi de acord ca prin plecarea primariei roman din asociatie ,este iminenta o reducere a posturilor de conducere cu salarii de nabab unsi din protibendada ,copii nepoti a oamenilor politiciAcestia conduc tot ce misca in tara.
Vasile Alexa are perfecta dreptate. Apaserv a devenit o comunitate de rentieri pentru anumiti salariati, agamani, consilieri de administratie, in aceste posturi sunt numiti oameni politici (unii n-au nici o treaba cu competenta ceruta de functia respectiva), drept rasplata pentru serviciile aduse sefilor politici. Salariatii de rand sunt prost platiti si putini. Investitii si reparatii nu se fac la nivelul necesar. Aceasta stare de lucruri nu mai poate continua. Nu se poate ca cetatenii sa suporte cresteri de preturi pentru a finanta aceasta stare de lucruri.
Mihai ,daca numarul celor ce iau pozitie fata de problemele municipiului privind nevoile cetatenilor va fi mult mai mare atunci cred ca alesii nostrii vor incerca sa ne ia in seama .Pentru a veni cu propuneri concrete in folosul romascanulor
am solicitat inscrierea in consiliul seniorilor dar conform criterilor lor probail cei ce au propuneri in folosul cetateanului nu sant agreati ci probabil numai CEI DE MESERIE APLAUDACI.!!!!
Daca o saasteptam sa ne transmita cei de la Piatra Neamt conditiile in care putem renunta la serviciile lor, o sa asteptam pana la Sfantua Asteapta caci ei nau nici un interes. In primul rand numarul de abonati din Roman si in aldoilea rand nu ne baga nimeni in seama si fac ce vor ei. Poate trebuie sa mai cumpere ceva GIPURI ca pe care le au or fi imbatrinit si ele si de ,,Obrazul subtire cu cheltuiala se tine” dar din buzunarele noastre.