Prima paginăSanatateNeamt

Ambulanța Neamț a primit bani pentru investiții

Dimensiune text

Printr-o rectificare bugetară, peste 800.000 de lei i-au fost alocaţi Serviciului de Ambulanţă Neamţ, pentru investiţii şi angajare de personal.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ a primit o veste bună la sfârşitul săptămânii trecute. Printr-o rectificare bugetară, SAJ Neamţ va primi bani pentru proiecte şi investiţii, dar şi pentru angajarea de personal.

„Încă nu am primit hârtia oficială, ca să ştim exact suma care ne este alocată, dar ştiu că este vorba de peste 800.000 de lei. Banii trebuie folosiţi pentru investiţii şi personal. În ceea ce priveşte investiţiile, putem achiziţiona motoare pentru şase maşini care au foarte mulţi kilometri la bord. Ne bucurăm că am fost unul din cele numai patru sau cinci judeţe din ţară care au primit fonduri pentru investiţii la această rectificare”, a declarat medicul Dorice Albu, managerul SAJ Neamţ. Instituţia are, în prezent, 68 de maşini tip ambulanţă.

De asemenea, banii pot fi folosiţi pentru a angaja personal pe toate posturile vacante. Aşadar, săptămâna viitoare, SAJ Neamţ va organiza concurs pentru ocuparea a patru posturi de şofer şi două posturi de asistent medical şi rămâne speranţa ca, până la sfârşitul anului, să mai fie deblocate şi alte posturi.

Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a obţinut din partea Guvernului o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.

Reprezentanţii din cadrul Ministerului Sănătăţii şi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de membri ai Comisiei interministeriale pentru suport tehnic, au decis să suplimenteze fondurile pentru activitatea de reparaţii şi întreţinere a ambulanţelor din sumele rămase disponibile. Totodată, se creează şi posibilitatea suplimentării numărului de personal operativ cu aproximativ 500, în cadrul serviciilor unde există deficit major de personal, reuşindu-se, în acest fel, asigurarea unei repartizări mult mai echitabile a personalului la nivel naţional.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0