Ambulanță implicată într-un accident rutier cu patru victime

HomeActualitate

Ambulanță implicată într-un accident rutier cu patru victime

Vineri, 1 octombrie, în jurul orei 13, în zona localității Girov, pe drumul județean 208G, în apropierea intersecției cu șoseaua Roman – Piatra Neamț, s-a produs un accident rutier, după coliziunea dintre o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Neamț și o autoutilitară, în urma căruia patru persoane au fost rănite – trei cadre medicale și un pacient din ambulanță.

Pompierii au fost înștiințați despre producerea accidentului rutier prin apel la 112, în jurul orei 13:19. La locul solicitării s-au deplasat pompierii cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere, o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, și patru echipaje cu ambulanțe de la SAJ Neamț.

„În urma accidentului rutier au rezultat patru victime, dintre care una încarcerată. Până la sosirea pompierilor, din ambulantă au fost evacuate trei persoane (medicul și asistenta de pe ambulanță și un pacient). Conducătorul autospecialei a rămas încarcerat. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor și procedeelor specifice, au scos victima (bărbat 34 de ani) și au predat-o echipajului TIM. Victima a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la echipajele medicale,  ulterior fiind transportată la UPU Piatra Neamț. Celelalte persoane aflate în ambulanță au fost preluate de echipajele SAJ sosite la locul evenimentului și au fost transportate la spital”, a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. Ulterior, pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

Conform IPJ Neamț, din primele cercetări efectuate de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a reieșit că accidentul de pe DJ 208G s-a produs între o autoutilitară și o ambulanță, conduse de doi bărbați, de 68 de ani, din Piatra Șoimului și 34 de ani, din Piatra Neamț, care circulau din sensuri opuse, iar în urma impactului, ambulanța a fost proiectată într-un pom.

„În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului ambulanței și a două femei, în vârstă de 42, respectiv 52 de ani, din Piatra Neamț, ambele pasagere în ambulanță. Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Din cauza leziunilor suferite, conducătorul ambulanței nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a precizat agent principal de poliție Georgiana Pușcașu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

 

 

 

Foto, video: ISU Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0