Alin Buzdugan, primul romașcan înscris oficial în cursa pentru alegerile europarlamentare din 2019

HomePolitica

Alin Buzdugan, primul romașcan înscris oficial în cursa pentru alegerile europarlamentare din 2019

 

 

Joi, 29 noiembrie, Uniunea Salvaţi România (USR) a anunțat lista celor 43 de candidaţi care vor reprezenta USR la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019. Rezultatul vine în urma votului a 5.043 de membri USR, din cei peste 6.000, printr-un sistem electronic, online şi verificabil, informează un comunicat al partidului. Procesul de votare s-a desfăşurat între 22 noiembrie 2018, la ora 12:00, şi s-a încheiat pe data de 29 noiembrie 2018, la ora 12:00.

„Ordinea primilor 15 candidaţi de pe listă este în funcţie de numărul de voturi obţinut de fiecare candidat, iar restul listei, de la 16 până la 43 sunt repartizaţi în funcţie de cote teritoriale. Cotele teritoriale sunt menite a asigura o bună repartizare la nivel naţional al candidaţilor. Acest regulament a fost dezbătut şi aprobat de la începutul campaniei, pentru a avea o reprezentare geografică mai mare”, precizează comunicatul USR.

„Există oameni care vor să se implice, iar acesta este cel mai important lucru”

Unul dintre cei doi candidați ai USR Neamț în competiția internă pentru candidatura la alegerile europarlamentare de anul viitor a obținut numărul de voturi necesar pentru a fi inclus pe lista de candidați ai USR, pe poziția 41. Acesta este romașcanul Alin Buzdugan, membru al filialei USR Roman, care a devenit cunoscut romașcanilor după ce a candidat independent la alegerile locale din 2016. Din 2007, Alin Buzdugan lucrează pentru o companie din domeniul auto ca manager zonal.

„A fost o perioadă de dezbateri intensă, făcută prin peste 40 de dezbateri, în toate filialele USR, în care candidații și-au expus expertiza, experiența și proiectele pe care le vor susține mai departe. Am participat la câteva dintre aceste dezbateri și pot să spun că sunt niște oameni extraordinari în această cursă, oricare din cei 43 reprezintă un câștig și pentru USR, și pentru România. Sunt foarte multe proiecte interesante, multe mai bune ca ale mele, multe la fel de bune, iar echipa care va ajunge acolo va susține aceste proiecte. La poziția 41, șansele să ajung în Parlamentul European sunt foarte mici, dar contează foarte mult procesul prin care am ajuns acolo, proiectele pe care le impune fiecare dintre noi și e foarte important că avem în momentul de față niște oameni noi, care nu au avut legătură foarte mult cu politica, ce vor să se implice și să aducă un plus și un suflu nou în ce înseamnă reprezentarea României în momentul de față în Europa și, pe viitor, în ceea ce înseamnă politica românească. Există oameni care vor să se implice, iar acesta este cel mai important lucru”, a afirmat Alin Buzdugan.

Printre proiectele aflate în atenția acestuia se numără inițiative legate de infrastructură și educație. „Pe partea de infrastructură, îmi doresc să se realizeze de către cei care ne vor reprezenta o serie de politici de bugetare participativă la luarea deciziilor, politici care, dacă ar fi existat, ar fi dus la o ușurință în aprobarea unor proiecte cum ar fi Autostrada A8 sau alte proiecte mari. Pe partea de educație, eu cunosc foarte bine programul Erasmus și aș avea câteva propuneri de optimizare a acestuia, în sensul debirocratizării procedurilor și al creșterii sumele alocate programului pentru următorul exercițiu, pentru un impact foarte mare asupra educației. De asemenea, consider oportune deschiderea unui cabinet de europarlamentar în Roman, ca fiind centrul Moldovei, în care să fie adunate și analizate propunerile venite din partea cetățenilor din Moldova, precum și extinderea programului DiscoverEU, care se aplică acum doar pentru tineri, pentru decontarea unor călătorii gratuite pentru a descoperi Europa. Având în vedere că sunt foarte mulți cetățeni care nu înțeleg de ce ne dorim atât de mult să fim în Europa și care sunt avantajele apartenenței la această comunitate, mi-aș dori extinderea acestui program și pentru persoane de peste 40-50 de ani care nu au părăsit niciodată granițele României”, a mai afirmat Alin Buzdugan.

În cazul în care nu va fi ales ca europarlamentar la alegerile de anul viitor, acesta a afirmat că își dorește să intre în cursa electorală de la alegerile locale din 2020: „Este o promisiune pe care mi-am făcut-o mie și romașcanilor, ca la următoarele alegeri să îi reprezint, să fiu angajat în slujba lor în Consiliul Local”.

 „Suntem singurul partid în care membrii decid, prin votul lor, ordinea candidaților pe listă la alegeri”

„Colegul meu, Alin Buzdugan de la Neamț a intrat pe locul 41, deci va fi pe lista candidaților USR la europarlamentare. Suntem singurul partid în care membrii decid, prin votul lor, ordinea candidaților pe listă la alegeri. Iar participarea a fost impresionantă, și ca număr de candidați, și ca votanți. Mi-aș dori ca și la alegerile naționale, nu doar la cele interne, să avem așa o implicare. Felicitări tuturor celor care au candidat și echipelor lor!”, a transmis deputatul USR de Neamț Iulian Bulai.

La alegerile europarlamentare de anul viitor, România va alege 32 de mandate. În urma alegerilor europarlamentare anterioare, din mai 2014, cele 32 de mandate ale României au fost împărțite între: Alianța PSD-UNPR-PC (16 mandate), PNL (6), PDL (5), UDMR (2), PMP (2), un alt mandat revenindu-i independentului Mircea Diaconu.

Lista completă a candidaţilor USR în urma votului:

  1. GHINEA Cristian – Sector 3
  2. ARMAND Clotilde-Marie-Brigitte – Sector 1
  3. ŞTEFĂNUŢĂ Nicolae Bogdănel – Sibiu
  4. BOTOŞ Vlad-Marius – Arad
  5. GHEORGHE Vlad-Dan – Sector 6
  6. RENIUŢ Anamaria Naomi – Braşov
  7. GHELMEZ Radu-Ionuţ – Diaspora
  8. MIHAIU Radu Nicolae – Sector 2
  9. LORINCZ Iulian Ştefan – Diaspora
  10. CRISTIAN Adriana – Cluj
  11. CRIŞAN Camelia Carmen – Sector 6
  12. ŢĂRANU George – Iaşi
  13. GURLUI Silviu-Octavian – Iaşi
  14. STOIAN Teodora – Sector 3
  15. VĂRZARU Alexandru-Gabriel – Timiş
  16. AMARIEI Raluca – Sibiu
  17. TAŞCU-STAVRE Miroslav-Valeriu – Caraş-Severin
  18. ANDREI Florin – Sector 1
  19. STOICA Emanuel Ioan – Diaspora
  20. BERCEANU Octavian Alexandru – Sector 6
  21. IURIŞNIŢI Cristina-Ionela – Bistriţa-Năsăud
  22. URAM Elena – Tulcea
  23. DIACONU Ruxandra – Dolj
  24. PETREA Virgil-Cristian – Vrancea
  25. ŞVAB Nicolae Mihai – Bihor
  26. MATACHE Narcis George – Diaspora
  27. STANCU Ionuţ-Cătălin – Brăila
  28. NIŢĂ Adrian – Sector 2
  29. ANDREI Ileana-Lavinia – Sector 1
  30. IACOB Oana – Sector 1
  31. CUCOŞ Ioana Laura – Ilfov
  32. DRAGNEA Cristian – Diaspora
  33. LUPAŞ Ciprian – Sălaj
  34. ENUŞCĂ Veronica-Lenuţa – Constanţa
  35. TRANESCU Aurora – Sector 4
  36. SURCEL Alexandru Cristian – Sector 5
  37. CERNIC Sebastian – Bacău
  38. IVAN Dragoş Lucian – Prahova
  39. TĂNĂSESCU Mihai Andrei – Ialomiţa
  40. VINTILĂ Dorin Ionuţ – Vaslui
  41. BUZDUGAN Alin – Neamţ
  42. TĂRĂBUŢA Marcel-Florin – Mehedinţi
  43. CIORNEI Radu Tudor – Suceava