HomeActualitate

Alege să fii Frumoasă

Orice femeie este frumoasă, iar frumusețea trebuie pusă în valoare printr-un machiaj adecvat! 

 

Machiajul executat corect trebuie să scoată în evidență trăsăturile frumoase, să camufleze imperfecțiunile, să fie adaptat în funcție de vîrstă și de ocazie.

Cîteva reguli de bază combinate cu trucuri eficiente și cu puțină exersare vă vor conduce către un machiaj reușit.

Ce trebuie să conțină o trusă de cosmetice?

1. Fond de ten, corector, anticearcăn, pudră. Pentru un ten frumos, fără urme de oboseală, fără imperfecțiuni, fără cearcăne și bineînțeles, fără riduri.

2. Creion pentru conturarea sprîncenelor. Este foarte importantă forma sprîncenelor, culoarea și evidențierea lor, deoarece sprîncenele creează echilibrul feței.

3. Rimelul curbează genele dînd expresivitate ochilor.

4. Farduri în nuanțe apropiate pielii pentru un machiaj de zi și puternic pigmentate pentru un machiaj de seară.

5. Creion kohl – conturează ochii.

6. Blush – evidențiază pomeții. Nuanța trebuie aleasă în funcție de tipul de ten.

7. Creion contur buze – conturează buzele și fixează rujul. Nuanța trebuie să fie apropiată de cea a rujului.

7. Ruj sau luciu de buze – natural pentru un machiaj de zi și mai intens pentru un machiaj de seară.

Fiecare produs are un rol fundamental în realizarea machiajului, ca urmare vă voi dezvălui puterea miraculoasă a fiecăruia .

 

În articolul de astăzi, prioritate au produsele ce ne ajută în crearea unui ten ca de porțelan.

Fondul de ten are două roluri:

1. de înfrumusețare, acoperă imperfecțiunile tenului și uniformizează.

2. de protecție împotriva poluării, a factorilor nocivi, a schimbărilor bruște de temperatură precum și de acțiunea ultravioletelor.

 

Alegerea fondului de ten potrivit poate fi o sarcină destul de grea, dar pentru a vă ușura munca am să vă dezvălui ce aspecte trebuie să aveți în vedere atunci cînd vă doriți să achiziționați un produs adecvat. În primul rînd  tipul de ten, nuanța, precum și vîrsta, ten tînăr sau adult.

Pentru ten normal, puteti folosi cu încredere fondurile de ten invisibile sau cremele corectoare.

Pentru tenul gras, este indicat să alegeți un fond de ten lichid sau compact cu putere de acoperire a imperfecțiunilor (coșuri, puncte negre), formulă oil-free și cu rezistență îndelungată ( long stay). Pentru a acoperi imperfecțiunile trebuie să utilizați un corector (cel stick vă permite aplicare exactă pe  locul afectat), iar pentru a preveni aspectul lucios neapărat folosiți pudră matifiantă.

În cazul tenului uscat, este recomandat un fond de ten lichid hidratant, luminos, pe bază de ulei.

Tenul adult necesită obligatoriu fond de ten lichid cu efect de lifting, care contribuie la redarea elasticității pielii.

 

Pentru a alege nuanța fondului de ten ar  trebuie testat produsul pe maxilar, așa veți avea certitudinea că nuanța vi se potrivește perfect.

 

Pentru tenul foarte deschis, optați pentru un fond de ten cu pigment roz (denumirea Rose), pentru tenul deschis spre mediu cele cu pigment galben (beige), iar pentru tenul creol alegeți un fond de ten cu pigment portocaliu (honey).

Puteti deasemenea să optați pentru 2 nuanțe, una mai deschisă și una mai închisă pe care să le combinați înainte de aplicare. Atenție la zona gîtului, să nu creați impresia de mască!

 

Aplicarea produselor:

 

1.După ce ați curățat tenul, aplicați o cremă hidratantă de față în funcție de tipul de ten și lăsați-o să acționeze aproximativ 3-4 min. În același timp folosiți și cremă specială pentru zona ochilor.

2. Aplicați anticearcănul( nuanța trebuie să fie cu un ton mai deschis decît fondul de ten) în zona ochilor prin punctare și apoi cu degetul inelar unifomizați-l.

3. Aplicați corectorul pentru a camufla eventualele coșuri, ideal pentru pete roșii fiind cel de culoare verde. Daca aveți pungi sub ochi, folosiți un corector într-o nuanță mai închisă decît tenul pentru a micșora vizual acumulările de lichid.

4. Aplicați fondul de ten dinspre interior spre exterior. Întindeți bine fondul de ten, mare atenție la linia părului, lăsați cam 1 centimetru distanță. De asemenea, aveti grijă să uniformizați bine linia bărbiei.

Dacă fondul de ten este într-o nuanță mai închisă, trebuie să machiați și zona gîtului sau chiar a decolteului în funcție de vestimentația pe care o veți purta.

5. În cazul tenului gras, neapărat fixați machiajul cu pudră pentru a preveni luciul inestetic. Pudra se aplică cu pensula groasă din păr natural. Mai întîi suflați pentru a îndepărta excesul de pudră și apoi aplicați prin tamponare, pentru a nu încărca tenul.

 

Truc: Aplicați puțină pudră și pe pleoapele superioare înainte de folosirea fardului pentru a-l face mai resiztent.

 

Să aveți un ten fără imperfecțiuni!

Comentarii

WORDPRESS: 0