Ai un tv Samsung și nu știi unde să-l așezi? Consultă acest ghid pas cu pas

HomeAdvertorial

Ai un tv Samsung și nu știi unde să-l așezi? Consultă acest ghid pas cu pas

Instalarea unui suport de perete TV necesită doar abilități de bază de bricolaj.

Dacă ai cumpărat recent un televizor nou, există o serie de motive întemeiate pentru a-l monta pe perete în loc să îl pui pe o comodă. Unul este că îl poate face să arate mai atrăgător, mai ales dacă ai un TV Samsung mare, spre exemplu. Un alt motiv este că un tv montat corespunzător îți poate proteja familia de o eventuală situație în care televizorul se răstoarnă.

Cu toate acestea, montarea unui televizor pe perete nu este o sarcină pentru toată lumea. Dacă nu dorești să suspenzi singur televizorul, poți plăti pentru instalarea profesională. Aceasta poate fi o idee deosebit de bună dacă intenționezi să atârni televizorul pe pereți de ipsos sau de beton sau deasupra unui șemineu – acele locuri sunt mai dificil de abordat decât un perete. Mulți comercianți cu amănuntul oferă instalarea folosind propriul personal sau lucrând cu o companie externă.

Vestea bună este că pentru mulți oameni acesta este un proiect DIY foarte rezonabil. Lasă-te ghidat prin pașii de mai jos.

#1. Alege locul potrivit pentru televizorul tău

Decide unde dorești să agăți televizorul înainte de a merge la cumpărături pentru un suport, deoarece asta va afecta tipul de hardware pe care îl alegi. Poți încerca câteva poziții diferite folosind bandă adezivă pentru a marca dimensiunile televizorului pe perete. Este cel mai ușor să instalezi un suport pe un perete convențional.Montarea pe cărămidă sau alte suprafețe poate fi mai dificilă.

Înălțimea ecranului și unghiul de la ecran până la locul în care vei sta, afectează calitatea imaginii, chiar dacă ai un TV Samsung sau de la alte branduri populare. Dacă ai așezat televizorul pe un suport, ai dori ca centrul ecranului să fie la nivelul ochilor când stai așezat. Dar un televizor montat pe perete tinde să arate ciudat atunci când este instalat atât de jos. În schimb, încearcă să atârni televizorul astfel încât partea de jos a ecranului să nu fie mai sus decât nivelul ochilor atunci când stai jos, iar partea de sus a ecranului să nu fie mai mare decât nivelul ochilor când stai în picioare. Dacă trebuie să instalezi televizorul mai sus, vei dori să iei în considerare un suport mobil.

Asigură-te că locația îți oferă acces ușor la o priză electrică pentru alimentare și că vei avea spațiu de stocare adecvat pentru toate componentele pe care le vei conecta la televizor, cum ar fi un cablu, un player de streaming sau o consolă de jocuri.

#2. Obține suportul TV potrivit

În primul rând, trebuie să decizi ce stil de suport TV să cumperi. Un model fix de bază va ține pur și simplu televizorul plat de perete. Modelele care se înclină pot compensa dacă stai mai jos decât televizorul. Unele suporturi mobile pot, de asemenea, să se rotească. Suporturile cu mișcare completă sau articulate se pot deplasa în orice direcție, inclusiv înainte spre privitor. Acest lucru este important dacă agăți televizorul într-un unghi în zona de relaxare.

Odată ce știi ce stil de suport cauți, asigură-te că orice model pe care îl ai în vedere poate face față dimensiunii și greutății TV-ului tău. Specificațiile maxime privind greutatea și dimensiunea ecranului vor fi listate pe cutia suportului TV și pe site-ul web al companiei. Doar pentru că două suporturi pot suporta un TV Samsung și unul de la un alt brand care au aceeași dimensiune, nu presupune că sunt evaluate pentru aceeași greutate – asta poate diferi în funcție de marcă. Spre exemplu, un TV Samsung poate fi mai ușor față de unul de la vreo marcă de care nu ai mai auzit până acum și care nu are piesele la fel de bine puse la punct ca cele de la branduri de top.

De asemenea, trebuie să iei în considerare construcția peretelui în care intenționezi să agăți televizorul. Majoritatea suporturilor TV sunt compatibile cu ramele tradiționale din lemn și gips-carton, dar este posibil să ai nevoie de un suport special dacă agăți televizorul de alte tipuri de pereți, cum ar fi ipsos, beton sau cărămidă.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0