A fost lansată licitația pentru construirea unei noi baze sportive în Roman

Home

A fost lansată licitația pentru construirea unei noi baze sportive în Roman

În această săptămână, Compania Națională de Investiții (CNI) a demarat proiectul de amenajare a unei noi baze sportive în municipiul Roman, pe strada Islazului, pe un teren pus la dispoziție de municipalitate la începutul anului trecut.

Pe 24 mai, CNI a publicat pe SEAP anunțul de participare pentru proiectul „Proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții: «Construire bază sportivă TIP 1, str. Islazului, nr. F.N., municipiul Roman, județul Neamț»”. Proiectul are o valoare totală estimată de circa 5.600.000 de lei, fondurile alocate fiind de la bugetul de stat, iar ofertele se pot depune până pe 11 iunie.

„Avem o altă veste bună și iată că la nivelul Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, a fost lansată în procedură de achiziție publică construirea unei baze sportive tip I pe strada Islazului din municipiul Roman. Astfel au început demersurile pentru proiectarea și construcția acestui obiectiv, a primit alocare bugetară, asta ne dă certitudinea că obiectivul va fi implementat. Este un obiectiv care oferă deschiderea unei zone de practicare a sportului în municipiul Roman, va întregi și va face ca acea zonă, în care sunt investiții importante, să devină una atractivă, modernă și să o putem dezvolta armonios”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Demersul face parte din programul asumat de Guvernul României în urmă cu doi ani, privind construirea a 400 de noi baze sportive în România, ca parte a dosarului de candidatură privind găzduirea meciurilor din cadrul Campionatului European de Fotbal 2020.

CNI va realiza o bază sportivă pe strada Islazului după un proiect tipizat, cu următoarele funcțiuni: teren pentru fotbal, teren multifuncțional (handbal, baschet, volei), clădiri pentru vestiare, cabine pentru poartă, parcare și alei pietonale. Terenul pentru fotbal va avea și o tribună pentru 500 de spectatori precum și dotările necesare desfășurării competițiilor (porți, tabelă, bănci rezerve, nocturnă etc).

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0