48 de elevi din Neamț au lipsit la prima probă a Evaluării Naționale

HomeSocial

48 de elevi din Neamț au lipsit la prima probă a Evaluării Naționale

Marți, 22 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a sesiunea 2021, la Limba și literatura română. În județul Neamț au fost prezenți 3.457 de candidați, din 3.505 candidați înscriși, și nu s-au prezentat la examen 48 de candidați. Pentru tentativă de fraudă nu a fost eliminat niciun candidat, informează Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro. Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 24 iunie, iar ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0