Zona fostului kartodrom, transformată în parcul Zăvoi

Zona fostului kartodrom, transformată în parcul Zăvoi

Dimensiune text

 

Reprezentanții Primăriei municipiului Roman au semnat luni, 5 august, contractul pentru realizarea parcului Zăvoi, în zona fostului kartodrom, un alt proiect câștigat pe fonduri europene, asemănător cu înființarea parcului Jora din zona Kaufland la care lucrările au început încă din primăvară.

Suprafața totală a terenului ce va fi amenajată în parcul Zăvoi pentru agrement și petrecerea timpului liber este de 7 hectare, urmând a se realiza mai multe alei pietonale, dar și piste de bicicliști cu o lungime de 1.100 metri liniari. Accesul în Parcul Zăvoi se va realiza prin trei porți și zonele vor fi dotate cu rampe de acces pentru persoanele aflate în fotoliile rulante. Peste 1.600 de metri pătrați vor fi amenajați ca locuri de joacă pentru copii. Nu va lipsi, la fel ca în cazul parcului Jora, un derdeluș pentru sănii. Va fi amenajată și o scenă, din beton, cu gradene. Bineînțeles că vor exista și grupuri sanitare și întreg ansamblul va fi supravegheat video.

„Cât de curând vor începe efectiv și lucrările și sunt încântat că încă o zonă verde a orașului va fi transformată într-un spațiu în care noi toți să ne putem bucura de natură și de oportunitatea de a socializa și a ne cunoaște”, a afirmat primarul Lucian Micu.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0