Ziua porților deschise la Jandarmerie

Luni, 2 aprilie, aproximativ 250 de copii, de la cei mai mici, de la grădiniță, și pînă la cei mai mari, de la liceu, au profitat de faptul că această săptămîna este diferită, datorită Programului „Școala altfel” și au vizitat Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț, în cadrul activității „Ziua porților deschise”.

 

 

Copiii au făcut cunoștință cu armamentul, cu tehnica de luptă, cu tehnica de intervenție pentru misiunile de restabilire a ordinii publice, tehnica de intervenție antitero și mijloacele de comunicație. Luptătorii Detașamentului de Jandarmi Mobil au prezentat exerciții demonstrative de autoapărare și de imobilizare a persoanelor recalcitrante„, a afirmat căpitan Cătălin Rezmeriță, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului de Jandarmi al Județului Neamț.

Jandarmii au organizat „Ziua porților deschise” cu ocazia sărbătoririi a 162 ani de la înființare.
Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850, cînd, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărîrea Divanului obștesc, semnînd „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.
Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare.


COMENTARII

WORDPRESS: 0