Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare, 16 octombrie

Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare, 16 octombrie

Dimensiune text

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț marchează miercuri, 16 octombrie, Ziua Naţională a Alimentaţiei și a Combaterii Risipei Alimentare.

Obiectivele principale ale campaniei sunt de creştere a rolului şi a gradului de informare şi implicare a societăţii civile şi a publicului larg în realizarea şi implementarea politicilor publice în domeniul reducerii risipei de hrană din România și asigurarea siguranței alimentelor, promovarea pe agenda guvernamentală şi parlamentară a măsurilor privind reducerea risipei de alimente în România, precum și conştientizarea decidenţilor politici asupra necesităţii aplicării urgente a Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare şi a normelor de aplicare ale acesteia.

Cu ocazia Zilei Naționale a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare, în judeţul Neamţ vor fi organizate activități de informare-educare a elevilor, desfășurate de personalul compartimentului și de personalul medical din cabinetele medicale școlare, precum și a populației, desfășurate de asistenții medicali comunitari.

„Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani. Importanța acestui subiect va continua să crească, în special având în vedere nevoia de a hrăni o populație mondială aflată în creștere. Asigurarea securității alimentare a populației, este obligația fiecărui stat. Problema securității alimentare, a accesului populației la produse agroalimentare de bază și de calitate corespunzătoare, constituie o preocupare majoră cu care se confruntă, într-o măsură mai mare sau mai mică, toate statele lumii, dar în primul rând cele subdezvoltate sau în curs de dezvoltare. Asigurarea securității alimentare pentru toți indivizii, contribuie la liniștea socială, la stabilitate și prosperitate”, precizează reprezentanții DSP Neamț.

 

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0