Prima paginăNeamt

Ziua Internațională Antidrog

Dimensiune text

Pentru marcarea Zilei Internaționale de Luptă împotriva Traficului Ilicit și a Consumului de Droguri, personalul Compartimentului de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț desfășoară mai multe activități.

 

Astfel, marți, 26 iunie, va avea loc un seminar pe tema implicării comunității în prevenirea consumului de droguri, la sala de consiliu a Primăriei Roman, ora 13, susținut de medicul Emanuel Nazaretian, iar în intervalul 27 iunie – 6 iulie se vor distribui materiale informative în unitățile medico-sanitare și taberele școlare din județ.

Consumul și traficul ilicit de droguri reprezintă una din problemele majore ale societății și continuă să creeze enorme prejudicii pentru sănătatea și bunăstarea persoanelor. Astfel, în data de 7 decembrie 1987, Adunarea Generală a ONU a decis ca ziua de 26 iunie să fie celebrată ca Zi Internațională de Luptă împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri. Anul acesta, sloganul zilei este „Viața ta. Comunitatea Ta. Nu este loc pentru droguri”.

Scopul campaniei de informare-educare a populației din acest an este să mobilizeze, să sprijine și să inspire oamenii să acționeze împotriva folosirii drogurilor, iar tema este „Comunități sănătoase”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0