Prima paginăSocial

Ziua Internațională a Toleranței, sărbătorită de elevii Colegiului Tehnic „Petru Poni”

Ziua Internațională a Toleranței, sărbătorită de elevii Colegiului Tehnic „Petru Poni”

Dimensiune text

 

Ziua de 16 noiembrie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite „Ziua Internațională a Toleranței”. Pentru a marca importanța acestei zile pentru societatea contemporană, la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman, în perioada 16 – 17 noiembrie au avut loc mai multe activități pe această temă.

La aceste activități, care s-au desfășurat online, au participat elevii claselor a IX-a A, a X-a A, a X-a B, a X-a C, a XI-a A, XI-a E și XI-a F. Au avut loc dezbateri, seminarii online și a fost organizat un concurs de afișe având ca tematică promovarea unui comportament responsabil și tolerant și a unei atitudini non-discriminatorii în școală, în comunitate, dar și în cadrul celor trei proiecte Erasmus+ Acțiunea KA2, Schimb de bune practice, care se derulează în acest an școlar în această unitate școlară.

Parteneri de dialog pentru elevii implicați în aceste activități, au fost colegii din școlile partenere în cadrul acestor proiecte. Partenerii din cadrul proiectului „Hooked on Mathematics” au fost: Plunges „Saules” Gimnazija – Lituania (Coordonator european), Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman, Secondary School Narodni Buditeli – Bulgaria, Sehit Murat Inci Anadolu Imam Hatip Lisesi – Turcia, Go! Atheneum Da Vinci Campus – Belgia și Istituto Di Istruzione Superiore „G.Lapira” – Italia.

Partenerii din cadrul proiectului „Healthy Body, Healthy Mind” au fost: I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki, w Mysłowicach – Polonia (Coordonator european), Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman, IES José Miguel BarandiaránBHI – Leioa, Spania, Agrupamento de Escolas Dr. Francisco Fernandes Lopes – Olhão, Portugalia.

Partenerii din cadrul proiectului „Program yourself in Logic” au fost: Zespol Szkol Publicznych Rymanow – Polonia, Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman și Dimitar Talev Secondary School, Dobrich – Bulgaria.

Întâlnirile au avut loc pe platformele: Zoom, Google Meet, dar și în cadrul evenimentului creat pe Platforma eTwinning.

„Extinderea rapidă a pandemiei de COVID-19 a avut un impact puternic asupra proiectelor derulate prin intermediul Programului Erasmus+ la nivelul instituției noastre. Din fericire pentru noi, unele proiecte Erasmus+, derulate în anii precedenți în școala noastră, au avut ca obiective specifice dezvoltarea competențelor digitale sau au avut o componentă digitală cuprinsă în activitățile locale, fapt care a facilitat transferul activităților în mediul online.

Cele trei proiectele de parteneriat școlar Erasmus+, implementate de Colegiul Tehnic «Petru Poni» Roman, au o componentă eTwinning care facilitează continuarea activităților și păstrarea contactului între participanți și între parteneri, cum s-a întâmplat și în cadrul activităților derulate cu prilejul «Zilei Internaționale pentru Toleranță». 16 Noiembrie a fost o zi importantă, plină de emoții pentru elevii și profesorii implicați în derularea proiectului «Program yourself in logic – Zaprogramuj się w logikę», deoarece au reușit să se întâlnească, prin intermediul mijloacelor TIC moderne, și să deruleze împreună prima activitate din cadrul proiectului și să-și facă planuri pentru viitoarele activități”, a afirmat profesor Mihaela Stan, coordonatorul activității.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0