ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FERICIRII A FOST ŞI ÎN CENTRELE DE PLASAMENT

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FERICIRII A FOST ŞI ÎN CENTRELE DE PLASAMENT

Dimensiune text

 

happy 01Pe data de 20 martie s-a serbat în toată lumea Ziua Internaţională a Fericirii. Copiii din cele şase centre de plasament din Neamţ au vrut să celebreze această zi, considerând că şi ei au motive de fericire, chiar dacă viaţa „s-a jucat cu ei”, după cum spune una dintre fetiţele din cadrul Complexului Familia Mea Roman.

Acţiunea, intitulată „Și noi suntem HAPPY”, a avut scopul de a-i determina pe copii să-şi spună sincer gândurile, să găsească motive de bucurie şi să realizeze că fericirea vine din lucrurile mici. Astfel, asistaţii centrelor s-au pregătit din timp şi au compus scrisori, au creat poezii sau desene în care şi-au dat frâu liber creativităţii şi au declarat sus şi tare că ei au motive să fie fericiţi. Toate scrisorile şi compoziţiile lor au fost expuse la avizierele centrelor, cele mai frumoase fiind citite sau prezentate colegilor şi lăudate de către instructorii de educaţie. „Prin această activitate, am vrut să-i determinăm pe copii să zâmbească, să fie creativi şi să-şi exprime gândurile şi sentimentele. Am obţinut scrisori impresionante, emoţionante până la lacrimi, dar care ne-au oferit şansa de a descoperi că avem copii extrem de sensibili, care se bucură de viaţă şi care îşi găsesc fericirea în lucruri mărunte. A fost un exerciţiu de sinceritate şi sensibilitate şi o lecţie pentru noi. Le dorim din suflet tuturor copiilor să fie fericiţi, iar noi le promitem să facem totul pentru a-i ajuta să fie HAPPY”, a spus Cristina Păvăluţă, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ.

Ziua Internaţională a Fericirii a fost sărbătorită pentru prima dată în 2013,  pe data de 20 martie. Decizia fost luată, în 2012, de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), care speră ca iniţiativa să încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetăţenilor şi să nu îşi mai concentreze eforturile doar pe creşterea economică, motto-ul acţiunii fiind „Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane”.

 

happy 01

 

happy 02

 

happy 03

 

New Doc 7

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0