Ziua Gărzii Naționale de Mediu

Dimensiune text

Începînd cu 2007, în fiecare an, pe 12 martie, se sărbătorește Ziua Gărzii Naționale de Mediu (GMN).

 

 

Această instituție îndeplinește un rol activ pentru asigurarea securității mediului, prin acțiuni de prevenire a riscurilor și limitarea amenințărilor de ordin ecologic, respectiv poluarea resurselor de apă, a aerului, diminuarea fertilității solului, poluarea transfrontalieră și altele.

În exercitarea atribuțiilor sale, GNM cooperează cu autoritățile administrației publice centrale și locale, cu instituțiile publice, cu reprezentanți ai societății civile, cu persoane juridice și fizice, în limitele legii, și își desfășoară activitatea în mod independent sau în colaborare și cooperare cu acestea, pe baza protocoalelor încheiate.

GNM participă, împreună cu celelalte autorități ale statului, după caz, la educarea populației pentru o protecție activă și responsabilă a mediului, desfășoară activități de informare, consiliere și educare a cetățenilor, editează publicații de specialitate în domeniul protecției mediului. Comisariatele județene sînt organizate ca servicii în cadrul comisariatelor regionale de care aparțin, avînd competența teritorială corespunzătoare.


COMENTARII

WORDPRESS: 0