Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

12 calculatoare, donație pentru licee din Roman și Valea Ursului
Drepturile consumatorului au fost dezbătute la „Petru Poni”
Oaspeți europeni au făcut mărțișoare la Roman

 

Marți, 18 octombrie, elevii de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” au sărbătorit Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane. Activitatea, coordonată de profesorii Cătălina Corhăneanu și Elena Apăvăloaei, s-a desfășurat sub sloganul „Alege LIBERATATEA! Trafic de IDEI BUNE!” și a fost realizată în parteneriat cu Asociația eLiberare din București, Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Colegiul Tehnic „Danubiana” și Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” din Roman.

Organizatorii și-au propus ca, prin acest proiect, să atragă atenția asupra unei probleme de actualitate, un fenomen ce are o amploare îngrijorătoare – traficul de persoane, prin antrenarea elevilor în activități care să contribuie la formarea unui comportament etic și a unor deprinderi de angajare în lupta împotriva traficului de persoane. Asociat deseori cu denumirea de „sclavie modernă”, traficul de persoane se constituie în ultimul timp, din ce în ce mai mult, și într-un fenomen social, o boală a societății a cărei existență nu poate fi negată, ci, mai degrabă, conștientizată și combătută.

„Considerăm că activitățile cuprinse în proiect vor contribui la creșterea gradului de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă traficul de persoane, mai ales pentru adolescenți. Având în vedere faptul că adolescenții sunt cei mai expuși traficului de persoane și că acest flagel este sclavia zilelor noastre, astfel de activități au menirea nu numai de a informa și de a sensibiliza, ci și de a determina elevii să înțelegă această problemă. Pe de altă parte ideea implementării acestui proiect a venit în urma invitației Asociației eLiberare, aceasta asigurând o mare parte din suportul material al activităților: filme documentare, pliante și autocolante. Activitatea a constat în realizarea unei expoziții de postere ale elevilor liceului nostru pe tema traficului de persoane, urmată de vizionarea filmului «Nefarious» în sala de festivități a liceului. După vizionarea filmului, elevii noștri, membri ai Clubului Cinefililor, împreună cu invitații lor, elevi de la Colegiul Tehnic «Miron Costin», Colegiul Tehnic «Danubiana» și Liceul Teologic Ortodox «Episcop Melchisedec» s-au implicat în discuții libere asupra problemei vizate și au participat la un concurs interactiv de realizare a unui slogan, pornind de la secvențele de film vizionate. Pe această cale mulțumim partenerilor noștri pentru sprijinul oferit”, a precizat profesor Cătălina Corhăneanu.

Activitatea a fost înscrisă și pe harta evenimentelor promovate la nivel național de site-ul www.18Octombrie.ro.

colegiul-petru-poni-ziua-impotriva-traficului-de-persoane-1

colegiul-petru-poni-ziua-impotriva-traficului-de-persoane-2

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!