Articol publicat în data de: joi, 24 Noi 2016Ziua economistului, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

 

Miercuri, 23 noiembrie, la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman s-a sărbătorit „Ziua economistului”, prin organizarea unui concurs. Concursul a fost precedat de prezentarea unor informații referitoare la simbolistica acestei zile, ce semnifică deschiderea primului curs universitar de economie politică din ţară noastră, susţinut de profesorul Ion Ghica, la 23 noiembrie 1843, la Academia  Mihăileană din Iaşi, cu tema „Despre importanţa (însemnătatea) economiei politice”.

Concursul intitulat „Tânărul economist” a implicat cei mai buni elevi ai claselor cu profil servicii. Concurenții au avut de completat un rebus cu termeni economici, rebusurile fiind concepute de către cadrele didactice de la profilul economic: Cristina Juravle, Adina Curpăn, Maria Nechifor și Simona Stolnicu. Concurenții au fost susținuți pe tot parcursul desfășurării evenimentului de către colegii lor, care au fost și ei indirect implicați prin completarea unui chestionar de evaluare a capacităților antreprenoriale. La sfârșitul activității concurenții au fost premiați.

„Am fost foarte atent la completarea rebusului și, astfel, am reușit să obțin premiul I. Doresc să-mi aprofundez cunoștințele în domeniul economic, urmând o facultate de profil”, a afirmat Eugen Vlăduț Airinei, elev în clasa a XII-a A. „Concursul a fost la prima ediție. Ne dorim ca anul viitor să invităm și alte licee cu profil economic la acest concurs”, a afirmat profesor Adina Curpăn.

colegiul-petru-poni-ziua-economistului-2

colegiul-petru-poni-ziua-economistului-1

 

 

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>