Zilele Spitalului Municipal de Urgență Roman, ediția a IV-a

Zilele Spitalului Municipal de Urgență Roman, ediția a IV-a

Dimensiune text

 

 

La Roman, pe 30 și 31 mai, se desfășoară cea de-a IV-a ediție a Zilelor Spitalului Municipal de Urgență Roman, la care sunt invitați să participe atât cadre medicale din unitatea romașcană, cât și specialiști din sănătate din alte instituții de profil, informează reprezentanții instituției sanitare romașcane.

În prima zi a evenimentului, aproximativ 250 de asistenți medicali au luat parte la cursul privind implementarea planului de îngrijiri „Mai aproape de pacient – folosește planul de îngrijiri”, susținut de lector Gabriela Dediu.

După sesiunea de concluzii și întrebări, a avut loc întâlnirea dintre conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman și invitații la eveniment. Pe lângă șefii instituției, la eveniment au mai luat parte Lucian Micu, primarul municipiului Roman, deputatul Laurențiu Leoreanu, dar și numeroși invitați importanți din domeniul medicinei: medicul Iosif  Koszeghi – președintele Colegiului Medicilor – Filiala Neamț, Roxana Andronache – secretar în cadrul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Neamț, doctor Adrian Cotîrleț – manager al Spitalului Municipal de Urgență Moinești, medic Codruț Munteanu – manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Florin Ionuț Apostoae – manager al Spitalul Orășenesc Tîrgu Neamț, doctor Anca Hâncu – directorul Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” Roman, și Maria Anton – directorul economic al Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani.

După ce oficialitățile au ținut un scurt discurs despre performanțele unității medicale, doctorul Dan Gabriel Arvătescu, medic primar chirurgie generală, șeful secției Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman, a lansat cartea cu titlul „Trecute vieți de medici romașcani‟, momentul fiind însoțit de aprecieri din partea profesorului doctor Lucian Strochi, scriitor, critic literar și de artă.

Ediția a IV-a a zilelor Spitalului Municipal de Urgență Roman se completează cu împlinirea a 100 de ani de medicină internă și chirurgie generală, prilej cu care au ținut cuvântări medicii Cătălina Pălăncianu, medic primar medicină internă, și Silvia Măndășescu, medic primar endocrinologie. De asemenea, cu acest prilej, în cea de-a doua zi a Sărbătorii Medicinei Romașcane, pe 31 mai, s-au dezvelit două plăci memoriale, amplasate la cele două secții. Vineri, pe 31 mai, Zilele Spitalului continuă cu o nouă prezentare, susținută de lectorul Gabriela Dediu, iar seara manifestările se închid cu o cină festivă.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0