Zile de sărbătoare la Tămăşeni

tamaseni 03Localnicii din Tămăşeni au avut parte de două zile de sărbătoare. Vineri, 22 august, biserica romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din localitate şi-a sărbătorit hramul. După ce, în zilele anterioare, localnicii au pus totul la punct până la cele mai mici detalii pentru ca această zi să fie perfectă, sărbătoarea a început cu liturghia solemnă, care a avut loc la ora 11.00, şi care a fost celebrată de peste 40 de preoţi. De asemenea, la eveniment au participat, la invitaţia preoţilor lăcaşului de cult, întreaga comunitate şi credincioşi din parohiile învecinate, pentru a trăi în comuniune bucuria acestei sărbători.

tamaseni 02În fiecare an, cu ocazia hramului, zeci de fii ai satului se întorc din străinătate pentru a fi alături de familiile lor. Aşadar, după liturghie, localnicii s-au întors la casele lor, acolo unde au sărbătorit alături de prieteni şi rude bucuria revederii. Spre seară, întreaga comunitate s-a adunat în centrul comunei, acolo unde a avut loc balul satului. Formaţia Elyass a fost cea care, printr-o repertoriu bogat, a ţinut localnicii întreaga seară pe ringul de dans. La final, un impresionant foc de artificii a pus capăt primei seri de petrecere.

Conform tradiţiei, sărbătoarea a continuat şi sâmbătă, 23 august, zi care a început, asemeni primei zile, cu o slujbă la biserică, la care au participat mai mult de 20 de preoţi.


COMENTARII

WORDPRESS: 0