Ziarul de Roman face ghiozdanul copiilor nevoiaşi

Dimensiune text

Cei patru şcolari ai familiei Işfan au primit tot ce le trebuie pentru şcoală cu sprijinul firmelor Sempre Dritto Tour şi Conbas.

Campania „Ajută un copil să meargă la şcoală”, iniţiată de Ziarul de Roman, a poposit miercuri, 18 septembrie, la cei patru şcolari ai familiei Işfan. Alin este elev în clasa a VIII-a, Daniela are opt ani şi este elevă în clasa I, Denisa are şase ani şi merge în clasa pregătitoare, iar mezina, Mădălina, are patru ani şi merge la grădiniţă. Cu ajutorul sponsorilor Eugen Păuleţ, administrator al firmei Sempre Dritto Tour, şi Eugen Borş, administrator al SC Conbas, cei patru fraţi vor avea tot ce le trebuie la şcoală. Penare, creioane colorate, stilouri, caiete, acuarele, numărătoare şi alfabetar, cărţi de colorat şi de poveşti, la care se adaugă şi încălţăminte pentru copii, toate acestea reprezintă darurile care au făcut bucuria copiilor.isfan2

„Dănuţa, care e în clasa I, mi-a spus, după a doua zi de şcoală, că ea nu vrea să mai meargă la şcoală, pentru că nu a avut cu ce lucra. Se simţea stingheră în clasă când nu avea să scoată din ghiozdan tot ce trebuie pentru lecţie. Ca să le cumpăr toate listele de rechizite, pentru fiecare, ar fi trebuit să dau toată alocaţia care o iau pentru copii. În afară de alocaţie, avem ajutor social şi ce mai câştigă soţul meu muncind cu ziua. Trebuia să aleg între a le cumpăra de mâncare şi a le cumpăra rechizite. N-am cuvinte să mulţumesc pentru tot ce am primit”, spune mama copiilor, Camelia Işfan.

Deşi trăiesc de pe o zi pe alta, copiii Cameliei merg zi de zi la şcoală. „Trebuie să aibă educaţie, altfel or să rămână la fel ca noi, fără nicio şansă la o viaţă mai bună. Am încercat să mă angajez măcar ca femeie de serviciu, dar şi acolo mi-au spus că vor una mai tânără”, a spus Camelia Işfan.

isfan3Șapte copii a născut până acum Camelia Işfan. Doi dintre ei sunt deja mari şi au plecat pe la casele lor. În casă i-au rămas cinci dintre ei, de la patru la 18 ani. Locuiesc cu toţii într-o casă naţionalizată de pe strada Sucedava, într-o cameră şi o bucătărie, pentru care plătesc chirie 50 de lei pe lună. La greutăţile unei vieţi trăite în lipsuri se adaugă şi problemele de sănătate. Două dintre fetiţe sunt în evidenţa medicilor neuropsihiatri, pentru că au făcut în repetate rânduri convulsii, iar pe băiat şi pe cea mai mică dintre fete începutul de an şcolar i-a găsit în spital, bolnavi de hepatită.


COMENTARII

WORDPRESS: 0