Ziarul de Roman a făcut cadouri copiilor de la Neonatologie

Dimensiune text

Mamele sărmane de la secţia de Neonatologie au primit în dar haine pentru copiii lor de la Ziarul de Roman, în cadrul campaniei „Fă o bucurie, cu o jucărie”.

Ziarul de Roman a adus zâmbete pe chipurile proaspetelor mămici de la secţia de Neonatologie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. Cele cu o situaţie materială precară au primit hăinuţe pentru pruncii lor nou-născuţi. Această acţiune face parte din campania ziarului „Fă o bucurie cu o jucărie”, care a avut drept beneficiari până acum 68 de copii de la Școala Bucium, comuna Valea Ursului.

„Noi ne bucurăm pentru orice ajutor primit din partea persoanelor cu suflet mare. Din fericire, în acest moment, nu avem copii abandonaţi în spital. Asistenta noastră socială, Rodica Bălan, care se ocupă de problemele sociale, reuşeşte, uneori cu foarte mari insistenţe, să îi plaseze înapoi în familie pe copiii care sunt lăsaţi de părinţi în spital. Chiar şi acum avem o mamă de 15 ani, care voia să plece fără să declare copilul, însă s-a discutat cu ea şi, până la urmă, va lua copilul acasă, acolo unde îi este locul. Însă avem foarte multe mame necăjite, care nu au o situaţie materială foarte bună. Deşi unele dintre ele, chiar dacă sunt foarte sărace, se jenează atunci când e să primească ceva, toate se bucură, pentru că, într-adevăr, unele chiar nu au cu ce să îşi îmbrace copiii”, a declarat Tamara Scorţanu, asistenta-şefă de la secţia de Neonatologie.

O tânără care tocmai ce a dat naştere unui băieţel sănătos a recunoscut că nu are posibilitatea de a-i cumpăra hăinuţe noi. „Mai are are acasă trei fraţi – de zece, opt, şi doi ani şi jumătate. Am mai păstrat hainele de la ei şi o să le poarte şi pe acelea. Vă mulţumesc din suflet pentru tot ceea ce mi-aţi adus”, a spus una dintre beneficiarele campaniei.

Ziarul de Roman mulţumeşte copiilor de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi celor de la Școala Gimnazială Gherăeşti, precum şi tuturor celor care au fost alături de noi în cadrul campaniei „Fă o bucurie cu o jucărie” şi au contribuit atât cu jucării, cât şi cu hăinuţe.COMENTARII

WORDPRESS: 0