Zeci de părinți au apelat Tel Verde pentru clasa pregătitoare

Aproape 100 de părinți din județul Neamț au sunat, pînă acum, la Telefonul verde pentru clasa pregătitoare, pentru a afla, direct de la sursă, tot ce ține de acest eveniment în premieră.

 

La numărul 0800 816 233 răspunde inspectorul școlar pentru învățămîntul preșcolar Rodica Vădeanu.
Cele mai multe întrebări au fost referitoare la încadrarea pe un anumit nivel de studiu în funcție de vîrsta copilului și în funcție de participarea de pînă acum a acestuia la învățămîntul preșcolar, despre circumscripțiile arondate unitățile școlare din județ și în legătură cu posibilitatea înscrierii copiilor la altă școală decît cea arondată. Părinții au mai fost interesați de curriculum și de programul de studiu, de resursa umană pe care contează inspectoratul școlar în vederea implementării acestui proiect, dar și de baza materială pe care o avem la dispoziție„, a spus inspectorul școlar pentru învățămîntul preuniversitar Rodica Vădeanu, care face în fiecare zi de serviciu la telefonul grupei pregătitoare.

Chiar dacă telefonul cu numărul 0800 816 233 a fost înființat, în primul rînd, pentru a răspunde necesităților părinților, la varianta telefonului au apelat și cadre didactice care aveau încă nelămuriri legate de introducerea clasei pregătitoare.
„În primele zile în care numărul a fost funcțional, telefoanele au fost mai numeroase. Pe măsură, însă, ce broșurile editate de Ministerul Educației cu informații referitoare la grupa pregătitoare au fost distribuite în școli, am avut mai puține apeluri, semn pentru noi că toți colegii din teritoriu și-au făcut bine treaba și au discutat cu părinții„, a spus inspectorul Rodica Vădeanu.

 

 

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare și în clasa I a copiilor ai căror părinți doresc înscrierea în școala de circumscripție are loc în perioada 5-16 martie. Listele copiilor înmatriculați în prima etapă vor fi afișate în 19 martie. Tot în 19 martie începe și a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare și în clasa I, cu afișarea locurilor rămase libere în unitățile de învățămînt.

În perioada 20-27 martie, părinții vor completa cererile tip de înscriere pentru copiii care au domiciliul în altă circumscripție școlară, pe locurile rămase libere.


COMENTARII

WORDPRESS: 0