Zeci de hectare au ars în incendii, în acest weekend

Zeci de hectare au ars în incendii, în acest weekend

 

miristi6c-680x365Pompierii au intervenit, în acest sfârşit de săptămână, pentru stingerea a patru incendii din zona Roman, acolo unde luaseră foc suprafeţe întinse de mirişte sau vegetaţie uscată.

Sâmbătă, 30 iulie, la ora 13:01, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la 112, că a izbucnit un incendiu de mirişte pe un teren din municipiul Roman, aflat în apropierea DJ 207A. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de stins incendii. Pompierii au stins după mai bine de o oră incendiul, în urma căruia a ars mirişte de grâu, pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, focul deschis în spaţii deschise.

Duminică, 31 iulie, la ora 10:03, pompierii au fost anunţaţi că a izbucnit un incendiu de mirişte pe un teren din satul Băneasa, comuna Bozieni. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari, cu o autospecială de stins incendii, şi patru membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Poienari cu o autospecială. Forţele au stins după mai bine de o oră incendiul, în urma căruia a ars mirişte, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Duminică, la ora 19:43, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren aflat în apropierea drumului dintre localităţile Pildeşti şi Săbăoani. La locul indicat s-au deplasat şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de stins incendii, constatând că incendiul de vegetaţie era deja extins la o vie din apropiere şi că exista riscul extinderii imediate la o livadă de nuci. Pompierii au stins după aproape o oră incendiul, în urma căruia au ars 30 de araci din via afectată şi vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Tot duminică seară, la ora 20:44, pompierii au fost anunţaţi că a izbucnit un incendiu de mirişte pe un teren din comuna Gâdinţi. La locul indicat s-au deplasat şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de stins incendii. Pompierii au lichidat după o oră incendiul, în urma căruia a ars mirişte pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, acţiunea unor persoane iresponsabile.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0