Zeci de hectare au ars în incendii, în acest weekend

Zeci de hectare au ars în incendii, în acest weekend

Vinerea Mare, zi de foc pentru pompieri
Aproape 500 de incendii în nouă luni
NUMĂR DUBLU DE INCENDII FAŢĂ DE ANUL TRECUT

 

miristi6c-680x365Pompierii au intervenit, în acest sfârşit de săptămână, pentru stingerea a patru incendii din zona Roman, acolo unde luaseră foc suprafeţe întinse de mirişte sau vegetaţie uscată.

Sâmbătă, 30 iulie, la ora 13:01, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la 112, că a izbucnit un incendiu de mirişte pe un teren din municipiul Roman, aflat în apropierea DJ 207A. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de stins incendii. Pompierii au stins după mai bine de o oră incendiul, în urma căruia a ars mirişte de grâu, pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, focul deschis în spaţii deschise.

Duminică, 31 iulie, la ora 10:03, pompierii au fost anunţaţi că a izbucnit un incendiu de mirişte pe un teren din satul Băneasa, comuna Bozieni. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari, cu o autospecială de stins incendii, şi patru membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Poienari cu o autospecială. Forţele au stins după mai bine de o oră incendiul, în urma căruia a ars mirişte, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Duminică, la ora 19:43, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren aflat în apropierea drumului dintre localităţile Pildeşti şi Săbăoani. La locul indicat s-au deplasat şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de stins incendii, constatând că incendiul de vegetaţie era deja extins la o vie din apropiere şi că exista riscul extinderii imediate la o livadă de nuci. Pompierii au stins după aproape o oră incendiul, în urma căruia au ars 30 de araci din via afectată şi vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Tot duminică seară, la ora 20:44, pompierii au fost anunţaţi că a izbucnit un incendiu de mirişte pe un teren din comuna Gâdinţi. La locul indicat s-au deplasat şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de stins incendii. Pompierii au lichidat după o oră incendiul, în urma căruia a ars mirişte pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, acţiunea unor persoane iresponsabile.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!