„Zbura” pe E 85 cu 188 km/h

„Zbura” pe E 85 cu 188 km/h

Sute de sancțiuni pentru șoferii de transport public de persoane și de mărfuri
Sancțiuni pentru firmele care folosesc zilieri
Petrecăreții, vizitați de Garda de Mediu

 

radarPentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi pentru diminuarea riscului rutier, în perioada 25 – 27 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive, pe DN 2 – E 85, tronson de drum ce prezintă un risc crescut de accidente. La aceste activități, desfășurate în sistem integrat, au participat efective de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, radarele folosite fiind amplasate în sistem cascadă.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, 150 de abateri privind depășirea limitei legale de viteză. Pentru depăşirea limitei de viteză cu peste 50 km/h, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere. Totodată au fost înregistrate cu aparatura video abateri, pentru care vor fi încheiate, în lipsă, procese verbale de constatare a contravenţiei.

În ziua de sâmbătă, 26 noiembrie, în jurul orei 16.30, un echipaj rutier a oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat de 43 de ani, din Pildeşti. Acesta a fost înregistrat de aparatura radar în timp ce circula cu viteza de 188 de km/h, într-un segment de drum cu restricţie de viteză la 70 km/h. Sâmbătă, alţi doi bărbaţi care conduceau autoturismele pe DN 2, în localitatea Secuienii Noi, cu viteza de 118 km/h, respectiv 148 km/h, au fost opriţi de poliţişti, fiind sancţionaţi contravenţional.

„Un alt caz de viteză excesivă a fost înregistrat duminică, când un ieşean de 34 de ani a fost depistat conducând un autoturism pe DN 2 cu viteza de 120 km/h, în localitatea Secuienii Noi. Acesta, la următorul filtru radar, a fost înregistrat din nou circulând cu viteza de 138 km/h, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional pentru cele două abateri. În toate cazurile au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, respectiv amendă în valoare de 1.125 lei şi reţinerea permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Alaturi de fiecare conducator auto , atunci cand se deplaseaza pe drumurile patriei nostre , calatoreste impreuna cu el un „inger pazitor” !
    Politia Rutiera va recomanda sa nu depasiti niciodata viteza ingerului dumneavoastra pazitor ! S-ar putea ca EL sa nu poata sa tina „pasul” cu dumneavoastra….si va ramane in urma….Si o sa ramaneti singuri ! Nepaziti ! Viteza nu ucide direct ! Pana la urma viata depinde doar de un centimetru in plus sau in minus ! Un centimetru de tabla sau otel ce va strapunge carnea frageda plina de viata. Un nerv ! Un muschi ! O inima ! Un ochi ! Cu cat viteza va fi mai mare cu atat impunsatura va fi mai adanca ! Mult mai adanca…Iar ingerul pazitor va fi in urma. Mult prea in urma ! Va va ajunge din urma dar va fi tarziu pentru voi….Si pana la urma : Unde va grabiti ? Spre ce anume ?

  • error: Content is protected !!