Weekendul hoților

Dimensiune text

La sfârșitul săptămânii trecute, hoții au furat tot ce le-a picat în mână.

 

 

Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul extrem de încărcat pentru hoții din zona Romanului. Într-un interval relativ scurt, ei au reușit să fure de la fier vechi și până la bijuterii.

Sâmbătă, în jurul orei 21.53, Poliția Roman a fost sesizată, prin serviciul 112, de Sorin S., de 33 de ani, din localitate, despre faptul că, în intervalul orar 14.00 – 21.45, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în locuința sa și din interior au sustras aproximativ 300 de grame de bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 45.000 lei. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, au fost identificați suspecții: Ioan N., de 26 de ani, Vasile M., de 26 de ani, și Dumitru A., de 18 ani, toți din Roman. Primii doi au fost reținuți în orașul Gheorghieni, în timp ce se deplasau, cu un autoturism ce aparținea lui Ioan N., către municipiul Târgu Mureș, în vederea valorificării bunurilor sustrase, iar cel de-al treilea a fost identificat în Roman. Cu ocazia controlului efectuat asupra primilor doi autori, au fost identificate bunurile provenite din furt. Prejudiciul în valoare de aproximativ 45.000 lei a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate. Cei trei au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore. Judecătoria Roman a emis pe numele celor trei mandate de arestare preventivă pentru 29 zile.

Duminică, în jurul orei 15.30, o patrulă din cadrul Poliției Roman i-a depistat, pe strada Teiului, pe minorii S.G., de 15 ani, și Ș.V., de 15 ani, și pe Ileana T., de 22 de ani, toți din Roman, în timp ce transportau bunuri metalice ce au fost sustrase din curtea unei societăți de pe strada Măgurei. Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Duminică seara, în jurul orei 22.33, Poliția Roman a fost sesizată de  Aurel H., de 63 de ani, din Roman, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința vecinului său, despre care știe că este plecat în străinătate. La fața locului s-a deplasat o patrulă mixtă, formată din doi agenți de siguranță publică din cadrul Poliției Roman și un jandarm din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Neamț, ocazie cu care i-au depistat, în locuința aparținând lui Ion S., de 68 de ani, din Roman, pe minorii D.A. și D.I., ambii de 12 ani, din Roman. La controlul corporal efectuat s-au găsit asupra lor șapte telefoane mobile, defecte, două aparate mp3 și un ceas de mână. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 100 lei, a fost recuperat în totalitate. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

Hoț prins după nouă luni

 

Pe 25 iunie 2012, în jurul orei 00.26, polițiști din cadrul Secției de Poliție nr.10 Dulcești au fost sesizați, prin serviciul 112, de către Gheorghe S., de 32 de ani, din comuna Trifești, despre faptul că, în noaptea de 24 spre 25 iunie, persoane necunoscute au pătruns în incinta barului pe care îl deține, din comuna Trifești, de unde au sustras mai multe bunuri. Aceștia au distrus patru aparate de jocuri electronice și au sustras din două astfel de aparate sume de bani, au sustras un televizor tip plasmă, o unitate de calculator, un decodor TV, 48 de pachete de țigări, o sticlă de băutură alcoolică și suma de 300 lei, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 5.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, duminică, 14 aprilie 2013, a fost identificat Ioniță C., de 33 de ani, din Roman, ca fiind autorul faptei, iar împotriva acestuia s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Luni, 15 aprilie, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]
[sam_ad id=”130″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0