Prima paginăActualitateNeamt

Weekend plin pentru poliţişti

Dimensiune text

Mai mulţi şoferi au fost depistaţi băuţi la volan. Oamenii legii din Roman au găsit, în urma unor percheziţii, lucruri furate de la mai multe firme.

Poliţiştii nemţeni au desfăşurat mai multe activităţi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă, pentru prevenirea furturilor din autoturisme, buzunare şi de animale şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Vineri, 16 august, poliţiştii au constatat 21 de infracţiuni, din care 11 de natură judiciară şi zece la regimul circulaţiei. Au fost aplicate 247 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 37.110 de lei, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule opt permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare. Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 40.000 de lei. În această zi, lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Roman au efectuat două percheziţii la domiciliile lui Marian S., de 32 ani, şi C. V. de 15 ani, ambii din Roman, ocazie cu care au identificat bunuri care au fost reclamate ca fiind sustrase de la o societate comercială care avea punctul de lucru pe raza municipiului. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în perioada iunie – august, cele două persoane au comis alte trei furturi din societăţi comerciale care aveau punctul de lucru pe raza municipiului Roman. Împotriva lui Marian S. a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

Tot pe 16 august, în jurul orei 21.00, un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7 Sagna l-a depistat pe Dumitru L., de 22 ani, din comuna Gâdinţi, în timp ce conducea un moped neînmatriculat pe drumul public fără a deţine permis de conducere.  De asemenea, în localitatea Traian, din comuna Săbăoani, a fost depistat Gheorghe T., de 53 de ani, din Piatra Neamţ, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, având o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cauze au fost întocmite dosare penale.

Activitatea poliţiştilor a continuat şi sâmbătă, 17 august, zi în care au fost constatate nouă infracţiuni, din care patru de natură judiciară, patru la regimul circulaţiei şi una de altă natură. În 24 de ore au fost aplicate 204 de amenzi, în valoare de 27.930 de lei, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule nouă permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare. Una dintre acţiuni s-a finalizat cu dosar penal pentru Irinel B., în vârstă de 33 de ani, din comuna Stăniţa, care a fost depistat la volan, pe DJ 207 A, deşi acesta avea o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

COMENTARII

WORDPRESS: 0