Weekend de coșmar pentru Ambulanță

Sfîrșitul săptămînii trecute a fost unul de coșmar pentru cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Neamț. De vineri pînă duminică, acestea au trebuit să onoreze un număr de apeluri peste limita obișnuită a unui sfîrșit de săptămînă.

 

Multe dintre acestea au fost cazuri extrem de grave, boli cronice, dar și accidente stupide soldate cu răniri grave și decese. Un astfel de caz s-a petrecut sîmbătă, cînd un bărbat aflat la o nuntă dintr-o comună nemțeană s-a suit pe un stîlp de electricitate, întrucît voia să remedieze o pană de curent. Furnizarea curentului electric s-a reluat exact în momentul în care bărbatul a atins firele electrice, astfel că acesta s-a electrocutat mortal, iar cadrele medicale ajunse la fața locului nu au mai putut face altceva decît să constate decesul.

Un alt caz impresionant a fost cel la unui adolescent de 16 ani, care s-a dus, împreună cu prietenii, să facă o baie la un baraj la Crăcăoani. Cu puțin timp înainte, vorbise cu mama lui, care se întorcea de la muncă din străinătate. Tînărul a fost găsit în apă după două ore, dar nu s-a mai putut face nimic. Tot duminică, un bătrîn de 79 de ani a fost găsit spînzurat. În cursul nopții, o femeie de 35 de ani, a fost transportată la spital după ce a fost mușcată de o căpușă, fără să prezinte simptome grave. Tot din cauza unei căpușe, o femeie de 75 de ani a ajuns la spital, după ce a fost mușcată de insectă în urmă cu două zile. Starea ei nu era gravă, dar vecinii i-au spus că cel mai bine ar fi să o consulte un medic. Luni dimineață, o tînără de 29 de ani a ajuns la spital cu arsuri de gradul I, II și II pe aproximativ 13% din suprafața corpului, după ce a fost surprinsă de explozia unui cuptor de aragaz Pe lîngă aceste cazuri, au fost foarte multe solicitări la bolnavi de diabet sau anevrisme cerebrale„, a declarat medicul Letiția Damoc, coordonatorul SJA.


COMENTARII

WORDPRESS: 0