Weekend cu şase incendii de vegetaţie

Weekend cu şase incendii de vegetaţie

Cele mai multe incendii au drept cauză coşul de fum
COMUNICAT DE PRESĂ
Fumatul şi neglijenţa produc pagube

 

miriste arsa 3 copyÎn acest sfârşit de săptămână, pompierii romaşcani au intervenit pentru stingerea mai multor incendii de vegetaţie, din cauza fumatului fără respectarea regulilor sau a focului deschis în spaţii deschise.

Vineri, 2 septembrie, la ora 13:34, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112″, despre izbucnirea unui incendiu la vegetaţie uscată, în localitatea Gâdinţi. La locul intervenţiei s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă de capacitate medie. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars circa 600 de metri pătraţi de vegetaţie uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, focul deschis în spaţii deschise.

Sâmbătă, ora 17:53, pompierii au fost anunţaţi despre izbucnirea unui incendiu la vegetaţie uscată în localitatea Secuienii Noi. La locul intervenţiei s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă de capacitate medie. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars circa 150 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi gunoi menajer. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, fumatul fără respectarea regulilor.

Tot sâmbătă, la ora 18:37, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la vegetaţie uscată, în localitatea Luţca, comuna Sagna. La locul intervenţiei s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars circa 300 de metri pătraţi de vegetaţie uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, fumatul fără respectarea regulilor.

Sâmbătă, la ora 19:24, pompierii au fost anunţaţi despre izbucnirea unui incendiu la vegetaţie uscată, în localitatea Cârligi, comuna Filipeşti, judeţul Bacău. La locul intervenţiei s-au deplasat şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă de capacitate medie şi un autocamion de intervenţie. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars circa 300 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, 15 arbori şi gunoi menajer. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, focul deschis în spaţii deschise.

Pompierii din întreg judeţul au avut, în acest sfârşit de săptămână, şase astfel de intervenţii.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!